Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γεωργικές Σχολές ΕΛΓΟ – Εγγραφές
BY MELIFOROS · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 5, 2015
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές στις Γεωργικές Σχολές του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, και θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για Γεωργικές ΕΠΑ.Σ. δηλαδή δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές, δωρεάν φοίτησης, εποπτείας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Λειτουργούν 6 σχολές με 7 ειδικότητες.
Γεωργικές Σχολές ΕΛΓΟ – ΕΠΑΣ Κρήτης (photo: ΕΠΑΣ Κρήτη...ς)
Είχα την ευκαιρία να μάθω για τις Γεωργικές ΕΠΑ.Σ. όταν πριν περίπου δύο χρόνια έψαχνα τα προγράμματα κατάρτισης στον γεωργικό τομέα, οπότε και συνομίλησα και ενημερώθηκα σχετικά από τα στελέχη και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Όλες οι σχολές στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στην γεωργική εκπαίδευση. Ανάλογα την ειδικότητα της κάθε σχολής υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις αφού μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης αφορά πρακτική / εργαστηριακή εξάσκηση.
Η φοίτηση είναι διετής και παρέχεται αναβολή στράτευσης. Οι ΕΠΑ.Σ. παρέχουν δωρεάν διαμονή και διατροφή στους εκπαιδευόμενους.

Στις ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται οι μαθητές που προάγονται στη Β ́ τάξη των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων, T.Ε.Λ., Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών, καθώς επίσης και κάτοχοι πτυχίου ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ (Α ́ ή Β ́ κύκλου) και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
Οι Γεωργικές Σχολές του ΕΛΓΟ έχουν μεγάλη παράδοση στην αγροτική εκπαίδευση της Ελλάδας. Παράδειγμα η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας η οποία ιδρύθηκε το 1911. Όλες οι ΕΠΑ.Σ. του ΕΛΓΟ προετοιμάζουν σωστά τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο εξειδικευμένους επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια.
Με την επιτυχή αποφοίτηση της διετούς εκπαίδευσης, απονέμεται Πτυχίο που αντιστοιχεί σε επαγγελματική εκπαίδευση επιπέδου 3, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 (παράγρ. 1 περίπτ. γ΄) του Ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 Α΄). Δηλαδή μπορούν να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να εγγράφονται σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
Για πληροφορίες εγγραφής μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τις σχολές:
ΕΛΓΟ Δήμητρα – Γεωργικές ΕΠΑΣ
ΕΠΑ.Σ. Συγγρού
Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου
Τηλέφωνο: 210 8012701
«Αβερώφειος» ΕΠΑ.Σ. Λάρισας
α) Αγροτικών μηχανημάτων
β) Ζωοτεχνίας
Τηλέφωνο: 2410 421353
ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας
Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου
Τηλέφωνο: 24320 22459
ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων
Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
Τηλέφωνο: 26510 92219
ΕΠΑ.Σ. Νεμέας
Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας
Τηλέφωνο: 27460 23032
ΕΠΑ.Σ. Κρήτης
Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών
Τηλέφωνο: 28920 31259
Δελτίο Τύπου ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου