Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Φωτογραφία του λευτέρης τσίλογλου.
Βόλος: Εκδήλωση τιμής στους ευεργέτες και εθελοντές του Λυκείου Ελληνίδων
13.11.2015 Βόλος, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Περιφερειακοι σταθμοι, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου τιμά συμβολικά τους αείμνηστους ευεργέτες, τους δωρητές, τους διατελέσαντες προέδρους, τα μέλη και το σύνολο των εθελοντών του σωματείου διαχρονικά, με το ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, μετά τη Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά, θα προσφερ...θεί, κατά τα καθιερωμένα, λιτή δεξίωση καφέ στο σπίτι του ΛΕΒ (Κοραή 79).
Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο (ΛΕΒ) θα γίνει εκδήλωση τιμής στην μνήμη της Μαρίας Mαύρου-Γκέκου (1915-1963) για την εθελοντική της προσφορά και το πλούσιο έργο της προς το Λύκειο.

Στόχος του ΛΕΒ είναι η ανάδειξη της προσφοράς των παλαιών, αλλά και η μίμηση της πράξης του ευεργετισμού και του εθελοντισμού από τους νεώτερους.
Με αυτό το πνεύμα, της απόδοσης τιμής, οργανώθηκε φέτος η εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίας Mαύρου-Γκέκου. Μιας γενναιόδωρης και γεμάτη ευαισθησίες γυναίκας, που εκτός από την ιδιότητα της αφοσιωμένης συζύγου, μητέρας και νοικοκυράς, εκτός από την πλούσια σε εμπειρίες εθελοντική προσφορά της ευτύχησε να έχει και μια άλλη διαδρομή: Aυτή της έντονης κοινωνικοποίησής της με σημαντική αλτρουιστική δράση και με κορωνίδα το πλούσιο έργο της στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, σε μια εποχή που η δημιουργική σύμπραξη μεταξύ των γυναικών, η άγρυπνη φροντίδα για τα παιδιά και το ελληνικό τους μέλλον αποτελούσαν τις ακάματες δράσεις του ιστορικού σωματείου, συμπορευόμενο με τις ανακτημένες, για πρώτη φορά τότε, αξίες της ελληνικής παράδοσης .
Η ανοικτή στο κοινό εκδήλωση προς τιμή της Μαρίας Γκέκου, μητέρας του Γιώργου Γκέκου, ομότιμου καθηγητή του πολυτεχνείου της Ζυρίχης, έγκριτου μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας και πιστού φίλου του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, θα γίνει στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση ταινίας με τη ζωή και το έργο της τιμώμενης, παρέμβαση του Γιώργου Γκέκου και σύντομο μουσικό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή. Στο πιάνο η γνωστή βολιώτισσα πιανίστα Καίτη Ζωνζήλου-Σαμαρτζή και στη φωνή η μεσόφωνος Τζένη Χατζηδήμου.
Δείτε περισσότερα
Ο λευτέρης τσίλογλου κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου