Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ...
Το Δημοτικό Σχολείο ("Αρρεναγωγείον") παραδοσιακό κτίσμα Δωρεάς "Κληροδοτήματος Ανδρέου Συγγρού" κτίστηκε το 1907 (επι Υπουργού Παιδείας του Διβριώτη Ανδρέα Στεφανόπουλου) περίπου 350 τ.μ. μπορεί να στεγάσει με άνεση το Γυμνάσιο-Λύκειο
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ σ.: Την περασμένη βδομάδα στο πρώην Δημαρχείο Λαμπείας έγινε σύσκεψη για τα Σχολεία της Δίβρης. Το θέμα ήταν η λύση του στεγαστικού προβλήματος που υπάρχει στο κτίριο του Γυμνασίου (πρώην «Παρθεναγωγείο») όπου οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα σε αίθουσες «κλουβιά» των 12τ.μ., γεγονός για το οποίο εμείς έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Φαίνεται ότι, επιτέλους, οι αρμόδιες και υπεύθυνες αρχές έδειξαν ευαισθησία και συγκεντρώθηκαν για συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθύντριες του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου και εκπαιδευτικοί, οι πρόεδροι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Τοπικές Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές, από το Δήμο Αρχ. Ολυμπίας ένας Αντιδήμαρχος και ο αρμόδιος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, ο Διευθυντής 2βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και πολλοί ενδιαφερόμενοι κάτοικοι.
Πολλά και ποικίλα διαμείφθηκαν. Πολλές και ποικίλες σκέψεις και ... «σοφίες» ακούστηκαν!.. Με τα λίγα, αλλά ακριβή που εμείς πληροφορηθήκαμε θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, όπως πάντα κάνουμε από ενδιαφέρον για τα Σχολειά μας, στείλαμε σε κάθε αρμόδια και υπεύθυνη Αρχή το παρακάτω έγγραφο υπενθυμίζοντας παλιότερες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μας για το θέμα που επισυνάπτουμε για υπενθύμιση.
Διαβάστε.....
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
ΛΑΜΠΕΙΑ 27063 - Τηλ. 6972295293
Αρ. πρωτ. 2247 Δίβρη 20 Μαρτίου 2015
Προς
1. Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδος
2. Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλο
3. Δ/ντή 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης Ηλείας
4. Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας
ΚΟΙΝΟΠ:
α. Δήμο Αρχ. Ολυμπίας (αρμόδιο για θέματα Παιδείας, κ. Κανελλάκη)
β. Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμπείας
γ. Θεματικό Αντιδήμαρχο ΔΕ Λαμπείας κ. Β. Αρβανίτη
δ. Πρόεδρο Τοπ. Κοινότητας Λαμπείας κ. Δ. Αβράμη
ε. Ενδιαφερόμενους Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους φορείς
στ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου κ. Π. Φλέσσα
ΘΕΜΑ: Ενέργειες και σκέψεις γύρω από την εγκατάσταση και λειτουργία του Γυμνασίου-Λυκείου (Λυκειακές Τάξεις) Λαμπείας
Κυρίες και κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι
Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ» και το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ», στα πλαίσια των Καταστατικών μας αρχών, την μεγάλη επιθυμία των μελών μας, αλλά και την απέραντη αγάπη για τα Σχολεία που μάθαμε γράμματα, εδώ και πολλές δεκαετίες (εκτός των τελευταίων ετών, για λόγους που δεν είναι η ώρα να αναφέρουμε) νοιαζόμαστε και ενδιαφερόμαστε για αυτά. Άλλωστε στα Αρχεία και των δυο Σχολείων, υπάρχουν πλήρη τεκμήρια.
Έτσι, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μάθαμε ότι έγινε σύσκεψη στο πρώην Δημαρχείο Λαμπείας με την μετάβαση πολυμελούς κλιμακίου αρμόδιων παραγόντων της Εκπαίδευσης Ηλείας και του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και συμμετοχή των τοπικών Εκπαιδευτικών, Κοινοτικών αρχών και φορέων. Το θέμα που σας απασχόλησε στη δημόσια αυτή διαβούλευση, ήταν η πλέον ικανοποιητική στέγαση του Γυμνασίου-Λυκείου Λαμπείας. Βεβαίως, όπως θα αναφερθεί κατωτέρω, δεν γνωρίζουμε αν αυτό το γεγονός γίνεται σε συνδυασμό με την προοπτική αναβάθμισης των Λυκειακών Τάξεων σε πλήρες Λύκειο, όπως ήταν στην επικαιρότητα προ 2-3 ετών, που δυστυχώς από ασυγχώρητη ολιγωρία των υπεύθυνων, δεν προχώρησε ούτε βήμα έκτοτε.
Θέλοντας και εμείς, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να βοηθήσουμε την προσπάθεια που κάνετε για εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα των Σχολείων, επισυνάπτουμε προηγούμενα έγγραφά μας (συνέχεια πληθώρας παλαιότερων) που οι περισσότερες υπηρεσίες εξ υμών έχετε λάβει και υπάρχουν στο Αρχείο σας . Τα έγγραφα μάλιστα σήμερα καταθέτουμε αυτούσια, χωρίς αλλαγή ούτε κεραίας.
Ένα μικρό δείγμα ποιο ήταν το επίπεδο των μαθητών των Σχολείων της Δίβρης
το έτος 1888 (πριν 127 χρόνια). Η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Δίβρης κεντά
το Ελληνικό και Γαλλικό αλφάβητο σε ένα λαϊκής τέχνης αριστούργημα...
Στο έγγραφο αυτό, προτείνουμε: α) Για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος απλές , τεκμηριωμένες, χωρίς μεγάλο κόστος κινήσεις (πρόταση αλλαγή κτιρίων Δημοτικού Σχολείου με Γυμνάσιο Λύκειο), χωρίς καμιά ιδιαίτερη νομική ή τεχνική δυσκολία. παρά μόνο την βούληση Δημοτικών και Εκπαιδευτικών αρχών και β) Πρόταση για την Αναβάθμιση των Λυκειακών Τάξεων σε πλήρες Λύκειο Λαμπείας, με ισχυρούς λόγους προοπτικής λειτουργίας του και την βέβαιη αύξηση του αριθμού μαθητών. Αυτά σε λεπτομέρειες, θα τα διαβάσετε στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου