Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Πολιτιστικο κεντρο Συγγρου στο Κρανιδι
Απριλίου 8, 2012 in ΔΗΣΥΕΡ, Δημος Ερμιονιδας Παραταξεις, Σχολεια | Tags: παλαια κτηρια στο Κρανιδι, Ιστορικα κτηρια Ερμιονιδας, Κρανιδι κτηριο Συγγρου | Σχολιάστε
Πιο κατω θα διαβασετε μια αναρτηση πριν απο δυο χρονια, μια αναρτηση λιγους μηνες πριν τις δημαρχιακες εκλογες.Τοτε που υπηρχαν σχεδια για θεατρα και κινηματογραφικες λεσχες απο την ΔΗΣΥΕΡ. Τωρα θα μου πειτε εχασαν τις εκλογες και γι αυτο τιποτα δεν εγινε.
Δεν συμφωνω. Μπορουσαν να συνεχισουν να αγωνιζονται για να πραγματοποιηθουν τα σχεδια τους. Γιατι δηλαδη πρεπει το δικο μου ιστολογιο να επαναφερει το θεμα του εγκαταλειμενου κτηριου Συγγρου και οχι η μεγαλη αντιπολιτευση.Και το ιστορικο μονοπατι.Τι απεγινε μετα την ιδρυση του ψηφιακου μουσειου των 400 χιλιαδων ευρω. Οσο για την κινηματογραφικη λεσχη οταν φτιαξαμε κινηματογραφικη λεσχη πισω στα 1990 ο κ Σφυρης προς τιμην του εβαλε τα λεφτα για την οθονη ο πολιτιστικος Διδυμων μας εδωσε την μηχανη προβολης και μια φουχτα ανθρωπων παλεψαν για να γινουν αυτες οι λιγες παραστασεις που πραγματοποιηθηκαν. Εθελοντικα χωρις μητρωα χωρις καταστατικα χωρις καθοδηγηση.
Θελω να πω ας εφτιαχνε μια κινηματογραφικη λεσχη μια ομαδα ενεργων στελεχων της αντιπολιτευσης ας διεκδικουσε χωρους και εγω μαζι τους θα ειμουν. Γιατι μ αρεσει ο κινηματογραφος.
Δεν ειναι αναγκη να υποσχομαστε και να πραγματοποιουμε πραγματα οταν εχουμε την εξουσια. Το αντιθετο. Το να κανουμε πραγματα ειναι ενας δρομος να πεισουμε τους πολιτες να ψηφισουν την παραταξη μας για να συνεχισει πιο αποτελεσματικα οσα κανει ηδη. Γιατι στ αληθεια πρακτικα περα απο καταγγελιες τι εργο εχει να παρουσιασει ενα χρονο τωρα η αντιπολιτευση;
Ποιους στοχους εβαλε μπροστα ,ποια πιεση προς την πλειοψηφια για να κανει εργα; Σημερα ο κ Σφυρης ζητα την λειτουργια των σφαγειων. Σωστα.
Των δημοτικων σφαγειων που θα παρουν οι ιδιωτες;
Ζητα την λειτουργια του δεματοποιητη.Του δεματοποιητη που θα λειτουργησει ο ιδιωτης ΑΛΚΤΗΡ υπεργολαβος της ΠΟΛΥΕΚΟ που ζητα εργοστασιο καυσης -ενεργειακης αξιοποιησης στα Αθικια;
Παλι δημοτικη λειτουργια (η διαχειριση απορριμματων ) που θα δωσουμε στους ιδιωτες; Και γιατι τοσες μερες η ΔΗΣΥΕΡ δεν παιρνει θεση για την συγκρουση Δημου- εργατων καθαριοτητας. Μηπως γιατι θελει μερος της συλλογης να περασει στους ιδιωτες αλλα κρατα και την αντιπολιτευτικη της σταση μεσα απο διαλογο στο δρομο με τους απεργους εργατες;
Ειναι ειρωνια να μας ζητα ψηφο μια δημοτικη παραταξη που ζητα την αυτοκαταργηση της δηλωνοντας πως δεν μπορει ο Δημος (που διεκδικει)να ανταποκριθει στις αρμοδιοτητες του γι αυτο τις δινει με αμοιβη σε ιδιωτες.
Ο Καλλικρατης και τα μνημονια θελουν οι δημοι να γινουν γραφεια αναθεσης εργων σε μικρους και μεγαλους ιδιωτες.Μεσαζονετς στην διοχετευση των δημοτικων τελων στα χερια του ιδιωτικου κεφαλαιου.
Ομως αγαπητοι συμπολιτες οι τσεπες μας δεν εχουν χρηματα για κερδη ιδιωτων. Οι Δημοι μας ειναι οι αυτοοργανωμενοι πολιτες που κυβερνουν τον τοπο τους. Αυτος ειναι ο ρολος τους και αυτο πρεπει να υπερασπιστουμε.
Τιποτα δεν εγγυαται πως οι ιδιωτες θα κανουν καλυτερη δουλεια.
Οι ιδιωτες θελουν μονο να αυξησουν το προσωπικο τους κερδος. Αδιαφορωντας για τις κοινωνικες αναγκες και για το περιβαλλον.
Αυτο δειχνει η ιστορια του καπιταλισμου εδω και 200 χρονια γι αυτο και φτασαμε εδω που βρισκομαστε τωρα. Οι νομοι του κερδους δεν επιτρεπουν ιδιωτες που να παραβιασουν αυτες τις αρχες. Οσοι το κανουν απλα συντριβονται απο τους αλλους που τις αποδεχωνται.
Μαρτιος 2010
Ενα κτηριο παραδοσιακο το δευτερο δημοτικο καποτε και νηπιαγωγειο του Κρανιδιου σημερα. Δωρεα και αυτο οπως και στην Ερμιονη αλλα και ολητ ην Ελλαδα του Α Συγγρου. Συγγρος
Λέγεται ότι ο Α. Συγγρός εμπόδισε με όλες του τις δυνάμεις τη σύναψη νέου δανείου απο την κυβέρνηση Τρικούπη με στόχο την πτώχευση και την παραχώρηση σε αυτόν τραπεζικού προνομίου. Επίσης θεωρείται μάλλον και ως κύριος υπεύθυνος της απομάκρυνσης του τότε πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη απο την εξουσία, τον Φεβρουάριο του 1892. Από το 1885 περίπου εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Σύρου.[
http://www.capital.gr/tools/view_printer.asp?ID=665878
Ευεργετης ο κυριος αλλα και αμφιλεγομενη προσωπικοτητα.ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
Ετσι ειναι οι πλουσιοι ευεργετες.
Μεχρι τοτε ριχτε μiα ματια στο κτηριο Συγγρου.
Οχι απο μακρυα ομως, πλησιαστε να το δειτε απο κοντα.
Εκει πηγε η μεγαλη μου κορη πριν απο εικοσι χρονια κατι θυμαμαι να σοβατιζω με ενα μυστρι το ετοιμοροπο σκαλοπατι στην εισοδο.
Εκει στο παραθυρακι αριστερα μπαινοντας μου εδειξε ο Νικος το υπογειο χωρο τιμωριας για τους ατακτους μαθητες καποιον εφυγαν οι δασκαλοι μετα το τελος του μαθηματος και τον ξεχασαν καποτε .
Εκει και η κινηματογραφικη λεσχη την δεκαετια του 1990 καποιοι ειχαν αφησει ανοικτα τα παραθυρα και οταν πρωτο μπηκαμε τα νερα της βροχης ειχαν φουσκωσει το καινουργιο ξυλινο πατωμα.Εκει τα προηγουμενα χρονια και χειμερινος κινηματογραφος απο ιδιωτη.
Απ εξω το φωτογραφισα.Εικονες εγκαταλειψης.Και το τζαμι( ενα καποιο τζαμι) ειναι παλι σπασμενο .Πολιτισμος.
Το Κρανιδι ειναι ενα πανεμορφο χωριο.Κοιταζοντας το απο αποσταση ειναι ενα κυβιστικος πινακας. Τα καλωδια καθε ειδους ρυπαινουν αισθητικα την εικονα.
Πολυ σωστα στην Ερμιονη προχωρανε σε υπογειοποιηση των
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, , , ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Το 2ο Δημοτικό Σχολείου Κρανιδίου λειτουργούσε για μέχρι το 1986 στο παλιό κτίριο του Συγγρού, πιθανόν από την δεκαετία του 1910.Από το 1986 και υπό την Διεύθυνση της δασκάλας Κυριακής Τουτουντζή – Παπαδημητρίου, μεταφέρθηκε σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο λίγα μέτρα ποιο μακριά, αλλά στην ίδια γειτονιά.Το Σχολείο σήμερα είναι εξαθέσιο και θεωρείται το καλύτερο σχολείο της επαρχίας Ερμιονίδος.
Εδω φωτο του σημερινου Β Δημοτικου σχολειου που αναφερεται παρα πανω του σχολειου τηςμεγαλης κορης μου Μυρσινης.Δεξια το κτηριο Συγγρου

«Δελτιο τυπου» του Δημου Κρανιδιου
Μαρτίου 16, 2010 in Πολιτισμός, Σχολεια | Tags: Ιστορικα κτηρια Ερμιονιδας, Κρανιδι κτηριο Συγγρου | Σχολιάστε
Ευχαριστω που μου το στειλατε καιρος ηταν να ξεπερασουμε τους φανατισμους σε σχεση με τα δελτια τυπου.Πλακα κανω.Σιγα μην μου το στειλανε…
http://ermionida1.blogspot.com/2010/03/blog-post_1574.html
Παντως για να ειμαι δικαιος ουτε στον εαυτο του δεν το στελνει το δελτιο τυπου ο Δημος. Το προσφατα επαναενεργοποιημενο ιστολογιο του ειναι καρφωμενο στον Οκτωμβρη.
Ακομα και οι ιδιοι δεν πιστευουν πλεον πως εχει νοημα να αναρτουν τις ανακοινωσεις στην ιστοσελιδα τους. Που ξερεις μαλλον αυριο θα ξαναπεσει.
Η αλλη περιπτωση ειναι αυτος-η που εστειλε το δελτιο τυπου στον γειτονα να μην ξερει καν πως ο Δημος εχει ιστοσελιδα.
Η τριτη περιπτωση ειναι η ιστοσελιδα να ξαναζωντανεψε απο μονη της να βρυκολακιασε δηλαδη και να γυρνα στο διαδικτυο ουρλιαζοντας ….
Μονο για γελια ειναι αυτη η ανοργανωσια.Μονο για γελια…
Τελος μη με διαβαζετε καλυτερα κυριοι υπευθυνοι για την ενημερωση του Δημου.Και κυριως μη με αντιγραφετε.
Ειναι μαζοχισμος.
Δελτιο τυπου το εχω ονομασει εγω εδω και δυο ενα χρονια στην κριτικη που κανω για την μη αποστολη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ του Δημου Κρανιδιου επιλεκτικα στο ιστολογιο μου.
Θα μπορουσε να ονομασθει και διαφημιστικο φυλλαδιο των δρασεων της πλειοψηφιας η προπαγανδιστικο κειμενο για το ποσο καλο δημαρχο εχουμε.
Σε καθε περιπτωση θα το σηκωνα καποτε σχολιαζοντας και καποτε οχι. Στοχος του ειναι υποθετω η επικοινωνια του Δημαρχου και της πλειοψηφιας με τους ψηφοφορους τους και η κοινοποιηση των αποψεων και δρασεων τους τωρα που ειναι στα πραγματα, μη εχοντας την δυνατοτητα να φτιαξουν ενα δικο τους παραταξιακο ιστολογιο.
Γι αυτο και εξ ορισμου αποκλειονται ως αδιαφοροι οσοι δεν συμφωνουν απολυτα με τις θεσεις τους καθως και οσοι διαβαζουν τετοιες κριτικες.
Δελτια τυπου ειναι τα δελτια που στελνωνται στον τυπο.
Στο διαδικτυο δεν στελνουμε δελτια τυπου γιατι ειναι ηλεκτρονικο μεσο ενημερωσης και διακινησης ιδεων, οχι τυπος.
Για να μην ξεχναμε την γλωσσα μας δηλαδη αντιγραφωντας τα γλωσσικα λαθη αλλων.Και σε αυτη τη περιπτωση τα δικα μου.
Για τον πολιτισμο και το Λευκαδιτικο κεντημα ειμαι ενθουσιασμενος.
Δουλεψα πεντε σεζον στην Λευκαδα και ειδα τι σημαινει πολιτιστικες δρασεις και ποσο εμπλεκεται η κοινωνια σε αυτες.
Ειδα τα διατηρητεα κτηρια τους, τον πεζοδρομο του εμπορικου κεντρου, τους ποδηλατοδρομους μεσα και περιφερειακα της πολης,την βιβλιοθηκη τους, το ανοιχτο θεατρο, την κινηματογραφικη αιθουσα, το μεγαλο διεθνες φεστιβαλ χορου που γινεται εδω και μισο αιωνα καθε καλοκαιρι και ειναι διεθνες γεγονος στο οποιο εμπλεκεται ολη η πολη για ενα μηνα, με συγκροτηματα απο την Αφρικη την Ιαπωνια και τις τεσσερες γωνιες του κοσμου.
Ειδα το μουσειο τους, την μαρινα μια απο τις μεγαλυτερες στο Ιονιο , τις διαμορφωσεις στην παραλια , τα σχολεια της , το μουσικο γυμνασιο, τα δυο μουσεια κρασιου τα εξαιρετικης ποιοτητας τοπικης παραγωγης και εμφιαλωσης κρασια της το Συφλογο και τη Λευκαδιτικη Γη …. μην το ψαχνουμε.
Ειναι πενηντα χρονια μπροστα οι ανθρωποι. Τελειοι δεν ειναι. Εχουν πολλα προβληματα. Αλλα ελπιζω το κεντημα τους να μας κανει πιο δεκτικους στα υπολοιπα εργα τους.
Ενα κτηριο παραδοσιακο το δευτερο δημοτικο καποτε και νηπιαγωγειο του Κρανιδιου σημερα. Δωρεα και αυτο οπως και στην Ερμιονη αλλα και ολητ ην Ελλαδα του Α Συγγρου. Συγγρος
Λέγεται ότι ο Α. Συγγρός εμπόδισε με όλες του τις δυνάμεις τη σύναψη νέου δανείου απο την κυβέρνηση Τρικούπη με στόχο την πτώχευση και την παραχώρηση σε αυτόν τραπεζικού προνομίου. Επίσης θεωρείται μάλλον και ως κύριος υπεύθυνος της απομάκρυνσης του τότε πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη απο την εξουσία, τον Φεβρουάριο του 1892. Από το 1885 περίπου εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Σύρου.[
http://www.capital.gr/tools/view_printer.asp?ID=665878
Ευεργετης ο κυριος αλλα και αμφιλεγομενη προσωπικοτητα.ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
Ετσι ειναι οι πλουσιοι ευεργετες.
Μεχρι τοτε ριχτε μiα ματια στο κτηριο Συγγρου.
Οχι απο μακρυα ομως, πλησιαστε να το δειτε απο κοντα.
Εκει πηγε η μεγαλη μου κορη πριν απο εικοσι χρονια κατι θυμαμαι να σοβατιζω με ενα μυστρι το ετοιμοροπο σκαλοπατι στην εισοδο.
Εκει στο παραθυρακι αριστερα μπαινοντας μου εδειξε ο Νικος το υπογειο χωρο τιμωριας για τους ατακτους μαθητες καποιον εφυγαν οι δασκαλοι μετα το τελος του μαθηματος και τον ξεχασαν καποτε .
Εκει και η κινηματογραφικη λεσχη την δεκαετια του 1990 καποιοι ειχαν αφησει ανοικτα τα παραθυρα και οταν πρωτο μπηκαμε τα νερα της βροχης ειχαν φουσκωσει το καινουργιο ξυλινο πατωμα.Εκει τα προηγουμενα χρονια και χειμερινος κινηματογραφος απο ιδιωτη.
Απ εξω το φωτογραφισα.Εικονες εγκαταλειψης.Και το τζαμι( ενα καποιο τζαμι) ειναι παλι σπασμενο .Πολιτισμος.
Αυτο ειναι το πολιτιστικο μας κεντρο που θα γινει το θεατρο της ΘΟΕ.
Αληθεια η ΘΟΕ θα ενταχθει στην εταιρεια του Δημου Κρανδιου;
Αν ναι να το σοβατισουν να το βαψουν να αλλαξουν τα σπασμενα κεραμιδια και τζαμια πρωτα. Αν μη τι αλλο ειναι ενα κτηριο παραδοσιακο.
http://stamdamd.blogspot.com/2010/02/blog-post_9476.html
3 Φεβρουαριου 2010
Η τρίτη δημοπράτηση είχε ως αντικείμενο μελέτη για την επισκευή του σχολείου Συγγρού στο Κρανίδι (πρώην κινηματογράφος) και προβλέπει αντικατάσταση της στέγης και κατασκευή κερκίδων (καθισμάτων). Έτσι θα διαμορφωθεί ένα μικρό θέατρο όπου θα στεγάσει την δράση της και τα όνειρά της η Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) και θα μπορούν να φιλοξενηθούν παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις.
Με την επισκευή αυτή το Κρανίδι θ’ αποκτήσει μια σύγχρονη και κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα για θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.λ.π. κάτι που λείπει πραγματικά από τον Δήμο μας κι έρχεται, (μετά την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου Μίληση, στο Πορτοχέλι) να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής αρχής για αξιοποίηση υπαρχόντων χώρων που θ’ αποτελέσουν την απαραίτητη κτιριακή υποδομή στον τομέα του Πολιτισμού
Επρεπε να φτασουμε οκτω μηνες πριν τις δημοτικες εκλογες για να ανακοινωθουν αυτα τα σχεδια;
Το Κρανιδι ειναι ενα πανεμορφο χωριο.Κοιταζοντας το απο αποσταση ειναι ενα κυβιστικος πινακας. Τα καλωδια καθε ειδους ρυπαινουν αισθητικα την εικονα.
Πολυ σωστα στην Ερμιονη προχωρανε σε υπογειοποιηση των καλωδιων.http://eikonoskopionews.blogspot.com/…/…/blog-post_8982.html
Αλλη μια ανακοινωση (πολυ σωστα-και οχι δελτιο τυπου)Δημου στην Ερμιονιδα που διοχετευεται προνομιακα σε ενα ιστολογιο αντι να αναρταται στην ιστοσελιδα του Δημου απο οπου τα ιστολογια (οσα θελουν)θα περνουμε και θα αναμεταδιδουμε την ειδηση.
http://proin-simathites.com/register.php?schoolid=520449
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, , , ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Το 2ο Δημοτικό Σχολείου Κρανιδίου λειτουργούσε για μέχρι το 1986 στο παλιό κτίριο του Συγγρού, πιθανόν από την δεκαετία του 1910.Από το 1986 και υπό την Διεύθυνση της δασκάλας Κυριακής Τουτουντζή – Παπαδημητρίου, μεταφέρθηκε σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο λίγα μέτρα ποιο μακριά, αλλά στην ίδια γειτονιά.Το Σχολείο σήμερα είναι εξαθέσιο και θεωρείται το καλύτερο σχολείο της επαρχίας Ερμιονίδος.
Εδω φωτο του σημερινου Β Δημοτικου σχολειου που αναφερεται παρα πανω του σχολειου τηςμεγαλης κορης μου Μυρσινης.Δεξια το κτηριο Συγγρου
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου