Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας
Ιστορικό του σχολείου
Το Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας βρίσκεται πλησίον του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου στην Εθνική Οδό Κ.Αχαΐας-Αράξου.
...
Το οικόπεδο στο οποίο κτίστηκε το αρχικό κτίριο του σχολείου προέκυψε από δωρεά κατοίκου το 1960. Οι πρώτες αυτές εγκαταστάσεις αποτελούνταν από 4 αίθουσες διδασκαλίας, 1 γραφείο, 1 αποθήκη, λεβητοστάσιο και τουαλέτες.
Το σχολικό έτος 2002-03 λειτούργησε ως 3/θ, ενώ το σχ. έτος 2005-06 αναβαθμίστηκε από 4/θ σε 5/θ κατόπιν συγχώνευσης με το δημ. σχολείο Αράξου.
Το 2009 παραλαμβάνονται 3 προκατασκευασμένες αίθουσες και το σχολείο λειτουργεί το σχ.έτος 2009-10 ως 6/θ με ολοήμερο. Το σχ.έτος 2011-12 συγχωνεύεται με το δημοτικό σχολείο Καλαμακίου. Το 2012 παραλαμβάνεται άλλη 1 προκατασκευασμένη αίθουσα. Μόνο για το σχ.έτος 2012-13 λειτουργεί ως 7/θ και στη συνέχεια πάλι σαν 6/θ με ολοήμερο.
Στην πρώτη θέση στην Αχαΐα και μέσα στις δέκα πρώτες Πανελλαδικά, βρέθηκε το Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα: «Teachers4Europe». Στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει στο dytikanea.gr ο διευθυντής του Σχολείου Σταύρος Σταυρόπουλος συμμετείχε η Δ’ Τάξη με πρωτοβουλία της δασκάλας του τμήματος Σοφία Φωκά.
Το πλαίσιο των δράσεων της Δ Τάξης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας, πήρε την πρώτη θέση στο νομό Αχαΐας και μια επίσης τιμητική θέση Πανελλαδικά, αφού το πρόγραμμα που παρουσίασε εντάχθηκε στα δέκα καλύτερα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί κάνουν τη δουλειά τους στην περιφέρεια, αλλά και τις τιτάνιες προσπάθειες των γονιών της επαρχίας να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στα παιδιά τους για μια καλύτερη ζωή, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τόσο τη δασκάλα Σοφία Φωκά, τον διευθυντή του Σχολείου Σταύρο Σταυρόπουλο, φυσικά τα παιδιά και να ευχηθούμε να αποτελέσει «φάρο» στη ζωή όλων μας.
Το πρόγραμμα της Δ Τάξης, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 22 Ιουνίου
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Στα πλαίσια του προγράμματος «Teachers4Europe» (στόχος του η ενημέρωση των εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων και η υποστήριξή τους στην εφαρμογή καινοτόμων βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας), οι μαθητές της Δ’ τάξης συμμετείχαν ενεργά με βιωματικό τρόπο στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Μια παρέα … δίχως σύνορα».
Συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες και ανακάλυψαν βασικά στοιχεία για τον θεσμό και τα όργανα της Ε.Ε. Επίσης πραγματοποίησαν ένα φανταστικό ταξίδι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., κατακτώντας γνώσεις κυρίως για τον πολιτισμό τους.
Τέλος, κατανόησαν ότι οι λαοί έχουν στοιχεία που τους διαφοροποιούν μεταξύ τους, αλλά και στοιχεία που τους ενώνουν και εμπέδωσαν την ταυτότητά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες.
Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου