Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λονδίνου Greek Secondary School of London
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Λονδίνου είναι το μοναδικό ημερήσιο αμιγές Ελληνικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεγάλη Βρετανία. Ακολουθεί το ημερήσιο αναλυτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας με προσαυξημένες τις ώρες διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και προαιρετικά μαθήματα στην απογευματνή ζώνη, τα οποία στοχεύουν στην σύνδεση των μαθητών και με το Αγγλικό Εκπαιδευτικό Σύστημα.
Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι 09:15 με 15:10 για την πρωινή υποχρεωτική ζώνη μαθημάτων, η οποία ακολουθεί το Ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, και 15:15 με 17:00 για την προαιρετική απογευματινή ζώνη που περιλαμβάνει: 1) A Level Modern Greek (επίπεδο 1 και 2), 2) A Level Maths, 3) IELTS, 4) Remedial English, 5) Ενημέρωση για το UCAS, 6) Αθλητικές δραστηριότητες, 7) Ενισχυτική διδασκαλία για την Αρχαία και Νέα Ελληνική γλώσσα, 8) Ενισχυτική διδασκαλία για τη Φυσική και τη Χημεία, 9) Ενισχυτική διδασκαλία για τα Μαθηματικά. Στα μαθήματα της απογευματινής ζώνης συμμετέχουν οι μαθητές μόνο εάν το επιθυμούν και με υπεύθυνη δήλωση προτίμησης υπογεγραμμένη από τους γονείς-κηδεμόνες τους.
Είναι αναγνωρισμένο από το Αγγλικό Υπουργείο Παιδείας ως ανεξάρτητο Σχολείο. Οι μαθητές που αποφοιτούν έχουν δυνατότητα πρόσβασης τόσο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια όσο και στα Βρετανικά. Η πρόσβαση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια γίνεται είτε με συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις που προβλέπονται για τους ομογενείς τον Σεπτέμβριο, είτε με συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου. Η πρόσβαση στα Αγγλικά Πανεπιστήμια γίνεται με βάση τη βαθμολογία του Απολυτηρίου του Λυκείου και τις δηλώσεις των μαθητών μέσω του συστήματος UCAS. Το Σχολείο μας σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του αριθμεί πολλούς επιτυχόντες σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια τόσο της Ελλάδας όσο και της Μεγάλης Βρετανίας. Το Απολυτήριο Γυμνασίου αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση της τάξης Year 9 για το Αγγλικό σύστημα και δίνει τη δυνατότητα για συνέχιση σπουδών στην τάξη Year 10 για όσα παιδιά επιθυμούν τη μετεγγραφή τους σε Αγγλικό σχολείο. Το απολυτήριο του Λυκείου αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση των σπουδών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το Αγγλικό σύστημα.
Το Σχολείο δεν έχει δίδακτρα. Η φοίτηση είναι δωρεάν και η χρηματοδότηση του Σχολείου γίνεται σταθερά από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Το Σχολείο δέχεται μαθητές τόσο από Ελληνικά σχολεία της Ελλάδας ή του εξωτερικού όσο και από σχολεία άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας. Για την εγγραφή ή μετεγγραφή μαθητών στο Σχολείο μας επικοινωνήστε με την Γραμματεία στα τηλέφωνα επικοινωνίας. Οι μετεγγραφές είναι δυνατές μέχρι τον Μάρτιο κάθε σχολικού έτους. Για τις εγγραφές ή μετεγγραφές μαθητών είναι αναγκαίο οι γονείς και κηδεμόνες να προσκομίσουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και ταυτότητας των ιδίων και των παιδιών τους, καθώς επίσης και πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Ακόμη οφείλουν να δώσουν στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και ενεργό σταθερό και κινητό τηλέφωνο. Επίσης, οφείλουν να κάνουν αίτηση εγγραφής ή μετεγγραφής στη Γραμματεία του Σχολείου μας. Για όσους μαθητές προέρχονται από σχολεία της Κύπρου ή της Μεγάλης Βρετανίας, οι γονείς και κηδεμόνες υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης και ελέγχους προόδου για τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη από το σχολείο προέλευσης του μαθητή. Για όσους μαθητές προέρχονται από σχολεία Ελληνικά η διαβίβαση των σχετικών με το μαθητή εγγράφων γίνεται υπηρεσιακά.
Το Σχολείο στεγάζεται στους φιλόξενους χώρους της Κοινότητας του Αγ. Βαρνάβα. Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια σε αγαστή συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Λονδίνου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εργάζονται απρόσκοπτα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών και των αποτελεσμάτων της διδακτικής πράξης.
Στόχος του Σχολείου είναι η προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, η οποία να συνδυάζει γνώσεις και δεξιότητες σχετικές τόσο με το Ελληνικό όσο και με το Αγγλικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους να είναι σε θέση να είναι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες είτε της Ελληνικής είτε της Βρετανικής κοινωνίας με σεβασμό και γνώση και των δυο πολιτισμών. Επίσης, στόχος του Σχολείου είναι η επικοινωνία και συνεργασία του με όλους τους φορείς της ομογενειακής εκπαίδευσης στο Λονδίνο, για την καλύτερη προώθηση της Ελληνικής παράδοσης και ταυτότητας μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον μιας τέτοιας Μητρόπολης. Καλωσορίζουμε κάθε αίτηση για συμμετοχή στο σχολείο μας και είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία
Το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1983 από το ελληνικό κράτος με κύριο σκοπό την προσφορά ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στους Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, ωστόσο ευπρόσδεκτοι στο σχολείο είναι όποιοι επιθυμούν να λάβουν ελληνική παιδεία. Η κατεύθυνση αυτής της εκπαίδευσης είναι γενικής αγωγής και δεν ανταποκρίνεται σε περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής μαθησιακής αγωγής. Στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές/τριες παρακολουθούν το εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα τους παρέχεται καθημερινά διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου