Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

«Έφυγε» ένας άνθρωπος της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού
Δημοσιεύτηκε στις 14/07/2015 από Proti Online
ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ
Ένας άνθρωπος που προσέφερε τα μέγιστα στην Εκπαίδευση της Αιγιάλειας, αλλά και τον Πολιτισμό, ο καθηγητής Φυσικής Παναγιώτης Κομνηνός από το Διακοπτό, «έφυγε» ξαφνικά στα 59 του χρόνια… Το νήμα της ζωής του κόπηκε χθες από ανακοπή καρδιάς που υπέστη και ο θάνατος του «βύθισε» στη θλίψη την τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, του οποίου ήταν διευθυντής τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου καθώς και αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, πάντα με σταθερές θέσεις και διάθεση προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και την Εκπαίδευση. Πατέρας δύο παιδιών, έτρεφε μία αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του το Διακοπτό, όπου και διέμενε.
Τα τελευταία χρόνια είχε ταυτίσει το όνομά του και τη δράση του με το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, πραγματοποιώντας σημαντικά βήματα «ανοίγματος» του σχολείου προς την κοινωνία, δίνοντας ώθηση και αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα ταλέντα των μαθητών. Στάθηκε στο πλευρό τους, διότι πρόκειται για σχολείο στο οποίο φοιτούν ενήλικες, εργαζόμενοι και άτομα με πολλές υποχρεώσεις, τους παρότρυνε και τους ωθούσε με τον δικό του τρόπο προς τα γράμματα, καλώντας τους να κυνηγήσουν το όνειρό τους…
Από τους συναδέλφους του αναγνωριζόταν το έργο του, με τον Κώστα Κλάγκο να του έχει πει σε εκδήλωση του σχολείου, ότι αποδεικνύει τι θα πει σωστή δουλειά στην Παιδεία, δεχόμενος πολλά συγχαρητήρια και τις επιδόσεις των μαθητών του σχολείου αλλά και για τις διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς, κυρίως στην ποίηση. Χάρη και στη δική του παρότρυνση, άλλωστε, μαθητές του σχολείου πήραν βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης, ενώ κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας έγινε και η μελοποίηση του ενός ποιήματος, από την μαέστρο της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγίου, Μπέσσυ Νάσση. Μάλιστα, το τραγούδι αυτό είχε παρουσιαστεί σε μία συγκινητική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο σχολείο, δύο μήνες δηλαδή πριν το μοιραίο, με τον αείμνηστο δάσκαλο να λέει τότε ότι ένα όνειρό του έγινε πραγματικότητα… Κατά την ομιλία του δε σε αυτή την τελευταία εκδήλωση, είχε αναφέρει πως εάν έφευγε (εννοούσε τη συνταξιοδότησή του) χωρίς να είχε υπηρετήσει σε εσπερινό σχολείο, θα είχε χάσει πάρα πολλά και δεν θα είχε ολοκληρωθεί σαν εκπαιδευτικός.
Εάν ο ίδιος κέρδισε κάτι από την ενασχόλησή του με την Εκπαίδευση, τότε σίγουρα οι μαθητές του, οι συνάδελφοί του και όλη η τοπική κοινωνία ωφελήθηκαν στον υπέρτατο βαθμό από τις γνώσεις του, τη δράση και την αγάπη του για τους νέους ανθρώπους. Και είναι βέβαιο ότι θα τον θυμούνται πάντα με τη βαθιά αγάπη και την εκτίμηση που του αξίζει…
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στο Διακοπτό.
Article Tags:
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ · ΔΙΑΚΟΠΤΟ · ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ · ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ · ΠΕΝΘΟΣ
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου