Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Καλωσορίσατε στο Γ΄Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Κ.Β΄
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!
Το Γ΄ Δημοτικό Σχολείου Καϊμακλίου είναι ένα από τα "ακριτικά" σχολεία της Λευκωσίας, πρωτεύουσας της Κύπρου, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην "πράσινη γραμμή", στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο βορειοανατολικό άκρο της πόλης της Λευκωσίας από το καλοκαίρι του 1974 με τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στο νησί μας. Διαχρονικοί στόχοι του ακριτικού μας σχολείου είναι να καλλιεργήσει στις ψυχές των παιδιών την αγάπη για τη μάθηση, τις δεξιότητες σωστής συμπεριφοράς και επικοινωνίας με τους άλλους, καθώς και να τα προετοιμάσει ώστε να γίνουν υγιείς πολίτες που, με κριτική σκέψη, θα μπορέσουν να συνεισφέρουν θετικά στην ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου. Καλή "περιήγηση" στο χώρο μας!
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου πρωτολειτούργησε το 1964 και συνεχίζει μέχρι σήμερα απρόσκοπτα τη λειτουργία του μέσα από μια μακρά διαδρομή. Αφετηρία αυτής της διαδρομής η 11η Οκτωβρίου 1962, οπότε και αγοράστηκε από τη Σχολική Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας η γη, για να κτιστεί το κτήριο του σχολείου. Η υπεραύξηση του μαθητικού πληθυσμού στα δημοτικά σχολεία Καϊμακλίου επέβαλλε τη δημιουργία ενός καινούριου σχολείου. Χρέη προέδρου της Σχολικής Εφορείας εκτελούσε τότε ο κύριος Θεμιστοκλής Δέρβης. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο ανέλαβε να εκπονήσει ο αρχιτέκτονας του Υπουργείου Παιδείας, κύριος Πεύκιος Γεωργιάδης. Σαράντα δύο χρόνια μετά, το σχολείο θα είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον κύριο Γεωργιάδη, για να τελέσει τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης με την ιδιότητά του ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.
Το κτίσιμο του σχολείου άρχισε το 1963 και διήρκησε περίπου 15 μήνες. Ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα σε πανηγυρικές εκδηλώσεις στις 15 Σεπτεμβρίου 1964. Τα εγκαίνια τέλεσε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, κύριος Κωνσταντίνος Σπυριδάκης
Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου