Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης: Δάσκαλοι και μαθητές από 6 χώρες βελτιώνουν το σχολικό περιβάλλον
29 Οκτωβρίου 2013
Σχολεία από 5 χώρες της Ευρώπης, μαζί με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius που υλοποιείται με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών για τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος και ελκυστικού σχολικού περιβάλλοντος και έχει ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2015.
Για το λόγο αυτό, στην Ξάνθη βρίσκονται εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ισπανίας..., της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Λετονίας, τηςΤουρκίας που φιλοξενούνται από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Μετά από αρκετές μέρες περιήγησης στην περιοχή και συναντήσεων, την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, η παρουσίαση όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χρήστος Γερακάκης, μιλώντας για το πρόγραμμα, ανέφερε ότι αυτό ξεκινά από την Ξάνθη, καθώς το σχολείο της Ξάνθης είναι συντονιστής όλου του προγράμματος, με πολύ θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής από όλους τους εκπαιδευτικούς. .Θα κατανοήσουμε την ποικιλία των πολιτισμών μας, θα εξασκηθούμε σε άλλες γλώσσες, θα ανταλλάξουμε ορθές πρακτικές με τους άλλους εκπαιδευτικούς και η τοπική κοινωνία θα έχει να κερδίσει πολλά» είπε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Σχολείου.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε, επίσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κυριακίδης, ο οποίος υποδέχτηκε την αποστολή και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι αποστολές του εξωτερικού είναι απολύτα ικανοποιημένοι από την υποδοχή, εξάροντας το ρόλο του Διευθυντή και των Δασκάλων του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Η συντονίστρια του προγράμματος, εκπαιδευτικός Μαρία Μωυσίδου ανέφερε ότι οι συντονιστές των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων και οι ομάδες των μαθητών, που βρίσκονται στην Ξάνθη, είναι εξαιρετικές. Την ικανοποίησή τους τόσο για την περιοχή, όσο και για την υποδοχή και τα αποτελέσματα του προγράμματος, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί των άλλων χωρών που μίλησαν στο XanthiPress.gr.
Xanthipress.gr

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου