Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μουσεία
ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
Το μεγάλο κτίριο του σχολείου του Νεοχωρίου δεν είχε μαθητές την τελευταία δεκαετία και σταμάτησε να λειτουργεί.
ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΥΚΡΕΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ...
Το σχολείο σταμάτησε τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία του στο Μολύκρειο. Το πετρόχτιστο κτίριο αναπαλαιώθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος Leader+ με φορέα υλοποίησης τον Δήμου Αντιρρίου.

ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑΣ
Το σχολείο στεγαζόταν σε ένα ωραίο πέτρινο κτίριο χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο. Έχει πάψει χρόνια τώρα να λειτουργεί και το κτίριο είχε υποστεί τη φθορά του χρόνου.
ΚΤΙΡΙΟ ΑΣΠΡΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ
Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο χωριό, πάνω στο κεντρικό δρόμο πρόσφατα αναπαλαιώθηκε με τη στήριξη του Leader+ και με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αποδοτίας.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις των διοδίων της γέφυρας στο Αντίρριο, υπάρχει οργανωμένη καλαίσθητη μόνιμη έκθεση που παρουσιάζει το ιστορικό κατασκευής της γέφυρας.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ
Στεγάζεται σε μεγάλο οχυρό σπίτι του 16ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε για διοικητήριο την περίοδο των Οθωμανών.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ
Είναι αφιερωμένο στους άνδρες που ανέδειξε η οικογένεια, από τον σημαντικό οπλαρχηγό των Κραβάρων Γιάννη Φαρμάκη, και τους μεταγενέστερους που διακρίθηκαν ως στρατιωτικοί ή πολιτικοί.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
Δημιουργός του είναι ο γιατρός - καθηγητής Νίκος Παπανικολάου. Στεγάζεται σε ισόγεια αίθουσα πάνω στην πλατεία του χωριού. Πρόκειται για συλλογή υλικού από τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
Στεγάζεται σε κτίριο πλησίον της πλατείας του χωριού. Περιλαμβάνει πλούσια συλλογή λαογραφικού υλικού, εργαλείων, σκευών, ενδυμασίες, παλαιές φωτογραφίες και συλλογή παλαιών βιβλίων.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου