Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Το Εβραϊκό Σχολείο της Αθήνας

 Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό από το 1960 και έχουν ήδη αποφοιτήσει από αυτό πάνω από 1000 μαθητές.
Στο σχολείο διδάσκονται τα μαθήματα του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και επιπλέον η Εβραϊκή γλώσσα καθώς και η Εβραϊκή Ιστορία.
Μετά την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό, οι μαθητές του Σχολείου μας εντάσσονται στο ευρύτερο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Σκοπός του... Σχολείου είναι να προσφέρει στα παιδιά, στην πιο τρυφερή τους ηλικία, την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνοεβραϊκή τους ταυτότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ζεστασιάς και αποδοχής˙ να τους παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, με τη βοήθεια επιλεγμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, αναγνωρίζοντας ότι το καθένα είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα˙ να τα παροτρύνει να αναδείξουν τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους. Παράλληλα το Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών προσφέρει στα παιδιά δύο ανεκτίμητα δώρα: ρίζες και φτερά.
Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα σ’ ένα περιβάλλον άφθονης αγάπης και χαράς. Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, από την ιστορία της ανθρωπότητας πως, χωρίς αγάπη, τα πλούτη είναι φτώχεια και οι γνώσεις άγνοια.
Σκοπός του σχολείου είναι επίσης η ανάπτυξη του παιδιού σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά. Σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα μαθαίνει να εκφράζεται, καλλιεργεί τις ικανότητές του και οικοδομεί τη γνώση, ανακαλύπτει σταδιακά τις κλίσεις και τα ταλέντα του. Όλες οι δραστηριότητες έχουν ως αφετηρία τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις ανησυχίες του παιδιού. Στηρίζονται στην ζωντανή εμπειρία, την πρωτοβουλία και την ερευνητικότητά του.
Παράλληλα, το σχολείο μας, από το 2007, διαθέτει και Μονάδα Απασχόλησης Νηπίων (για παιδιά από 2,5 ετών).
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Γεώργιος Κανέλλος
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου