Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

 Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας ιδρύθηκε το έτος 1908 επί Τουρκοκρατίας με το όνομα: ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΑΤΑΞΙΟΝ ΜΙΚΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΠΥΛΑΙΑΣ «ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΩΝ».
Όλοι στο χωριό συνέβαλαν, ώστε να γίνει το Διδακτήριο (Μεγάλο Σχολείο) στο χώρο της νησίδας δίπλα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκονται σήμερα οι φωτεινοί σηματοδότες.
Η διάνοιξη του δρόμου προς το Πανόραμα από τους Γερμανούς το 1942 γκρεμίζει το μισό σχολείο. ...
Το πρόβλημα στέγασης των μαθητών μεγάλο. Η κοινότητα παραχωρεί χώρο, αφού γκρεμίζει και το υπόλοιπο κτίριο. Το 1956 θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Σχολείου μας, το γνωστό μας «Πέτρινο Σχολείο», το οποίο αποπερατώνεται το 1959.

Η Πυλαία όμως μεγαλώνει. Δημιουργείται και δεύτερο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αποκτά το δικό του κτίριο στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 18. Το 1974-75 μεταφέρεται εκεί και συστεγάζεται μέχρι το 2006 και το σχολείο μας, παραχωρώντας προσωρινά το κτίριό του στο 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας.
Από το σχολικό έτος 2007-2008 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας μεταφέρεται στο νέο του κτίριο στην οδό Ισμήνης 6, όπου από την επόμενη χρονιά συστεγάζεται και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου