Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΛΛΑΔΙΟ Το Σχολείο μας!

Το σχολείο μας ιδρύθηκε από σπουδαίους εκπαιδευτικούς, που, πέρα από τις βασικές γραμματικές γνώσεις, μεταλαμπάδευσαν σε γενιές παιδιών αξίες, οράματα, πολιτισμό και ανθρωπιά. Σήμερα, οι διάδοχοί τους, επίσης εκπαιδευτικοί, συνεχίζουν το έργο τους με τις ίδιες αρχές, εμπλουτίζοντάς το με σύγχρονες αντιλήψεις, ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της εποχής μας.
1921Πρώτη Γενιά
Το 1921, τρία αδέρφια, άνθρωποι των γραμμάτων, ο Παναγιώτης Σπ. Ζερβός (1878-1952), Μαθηματικός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέπειτα Πρύτανης, Ακαδημαϊκός και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες Μαθηματικούς του 20ου αιώνα, ο Ιωάννης Σπ. Ζερβός (1875-1943), Λογοτέχνης και Στοχαστής, και η Αλεξάνδρα Ζερβού-Λαζαροπούλου (1885-1977), Εκπαιδευτικός, ίδρυσαν στην Καλλιθέα ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της πατρίδας μας, τα εκπαιδευτήρια «Α. Ζερβού-Λαζαροπούλου».
1921 Ίδρυση Δημοτικού
Το 1921, πήρε την πρώτη άδεια το Δημοτικό και ξεκίνησε τη λειτουργία του με λίγους μαθητές στην Καλλιθέα.
1922 Ίδρυση Ελληνικού και Γυμνασίου
Τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 1922, ιδρύθηκε το "Ελληνικό Σχολείο" (τριτάξια, τότε, βαθμίδα ανάμεσα στο εξατάξιο Δημοτικό και το τριτάξιο Γυμνάσιο). Ανάμεσα στους στόχους του νέου, τότε, σχολείου, ήταν να αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών των οικογενειών των προσφύγων που συνέρρεαν από την Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στα Νότια Προάστια (και ιδιαίτερα στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη, στο Φάληρο). Διευθυντής του εκπαιδευτηρίου ορίστηκε ο Παναγιώτης Σπ. Ζερβός.
1947 Δεύτερη ΓενιάΤο 1947, η διεύθυνση του σχολείου πέρασε στη δεύτερη γενιά, την κόρη της Αλεξάνδρας Ζερβού, την κ. Θεώνη Ρούμπου, Νομικό.
1962 Μεταστέγαση στη Νέα Σμύρνη
Μέχρι το 1962 τα σχολεία λειτουργούσαν στην Καλλιθέα. Το 1962, το εξατάξιο, τότε, Γυμνάσιο, μεταστεγάστηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Σκόπα.
1988 Τρίτη Γενιά
Το 1988 η διεύθυνση των σχολείων πέρασε στην τρίτη γενιά, την κ. Ιωάννα Ρούμπου-Καράμαλη, Οικονομολόγο και τον κ. Δημήτριο Καράμαλη, Φυσικό.
1996 Ανακαίνιση Κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου
Το 1996 το κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου μας, στην οδό Σκόπα επεκτάθηκε, αφού προστέθηκε ένας επιπλέον όροφος με αμφιθέατρο, σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής και εργαστήριο πολυμέσων.
1999 Ανακαίνιση Κτηρίου Δημοτικού
Το 1999 ανακαινίστηκε και το κτήριο του Δημοτικού σχολείου μας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 3, όπου λειτουργούσε από το 1950 με την επωνυμία "Παλλάδιον Δημοτικό Σχολείο".
2000 Τέταρτη Γενιά
Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, στην οργανωτική και εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου συμμετέχει και η τέταρτη γενιά εκπαιδευτικών, ο Δρ Παναγιώτης Δ. Καράμαλης, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ και ο Ξενοφών Δ. Καράμαλης, MSc Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Πειραιά.
2004Ενοποίηση σε "Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ"
Από τα μέσα της δεκαετίας το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο σταδιακά ενοποιήθηκαν κάτω από το κοινό όνομα «Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ».
2008Κατασκευή και Ίδρυση Νηπιαγωγείου στη Βάρη
Το 2007-2008 κατασκευάστηκε το νέο μας Νηπιαγωγείο που λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2008-2009.
Κατασκευή και Ίδρυση Δημοτικού στη Βάρη
Το αμέσως επόμενο έτος, το 2009, κατασκευάστηκε το Δημοτικό σχολείο που λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2009-2010.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Το σχολείο μας έχει καταξιωθεί στην ελληνική κοινωνία για την ποιοτική του προσφορά, αφού στους μαθητές του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και για την καταξίωσή τους στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι γονείς που μας εμπιστεύονται τη μόρφωση των παιδιών τους, εκτιμούν παροχές όπως το διευρυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις πολλαπλές δραστηριότητες, το ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, την άμεση επικοινωνία, τις άνετες και καθαρές εγκαταστάσεις. Προτεραιότητά μάς άλλωστε είναι τα παιδιά να κινούνται σε ένα χώρο που τα εκφράζει.
Μετά από ενενήντα και πλέον χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση και μόρφωση των νέων παιδιών, όλοι εμείς στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ, γνωρίζοντας ότι ζούμε στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε δρόμους στο μέλλον, να ψάχνουμε και να εφαρμόζουμε νέες μεθόδους και συστήματα διδασκαλίας, να δημιουργούμε στόχους και να έχουμε ως όραμα ένα σχολείο που διαμορφώνει άξιους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου