Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

7 ) ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ: ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ( β )

 Εκατοντάδες ξεχασμένοι τόποι, χιλιάδες ονόματα δίνουν ευρύ πεδίο για έρευνα των τόπων που ζουν οι Έλληνες. Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια αποδελτίωση των γνώσεων αυτών9 .
Πολύ χαρακτηριστική είναι η στήλη της αλληλογραφίας. Ο οποιοσδήποτε ζητάει οτιδήποτε από τους υπευθύνους του περιοδικού και βρίσκει την απάντηση. Που θα βρει το... τάδε φάρμακο, το δείνα εργαλείο. Τι βιβλία κυκλοφορούν σχετικά με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, πως μπορεί να οργανώσει καλύτερα την παραγωγή ενός προϊόντος. Και όχι μόνο!
Στην έδρα των σχολών στέλνουν άρρωστους καρπούς, φύλλα από προσβλημένα δέντρα, κομμάτια ριζών κλπ. Τα εργαστήρια της σχολής αφού διαγνώσουν την ασθένεια δίνουν συμβουλές θεραπείας της νόσου. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αναπνέεις την έγνοια των ανθρώπων της Ακαδημίας να περάσουν τις εκσυγχρονιστικές απόψεις τους για την οργάνωση των τοπικών κοινωνιών, την επιστημονική καλλιέργεια αγαθών, τη σύγχρονη απασχόληση με την κτηνοτροφία. Μελίσσια, μεταξοσκώληκες, κουνέλια κλπ. είναι μερικές από τις προτάσεις τους.

Παραπομπές

9 Στη μόνιμη στήλη «Το έργο της Ακαδημίας« στο οποίο περιλαμβάνονται και ευχαριστήριες επιστολές βρίσκουμε επιστολή του μαθητή της Β΄ Γυμνασίου Πατρών, Γεωργ. Α. Παπανδρέου, με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 1903 (σελ.169, Έβδομος τόμος 1902-1903) να λέει:
Ελλογιμώτατε κ. Ρουσόπουλε
Χαράν μεγίστην αισθανόμεθα οσάκις βλέπομεν τον σεβαστόν ημών καθηγητήν εισερχόμενον εν τη αιθούση της διδασκαλίας και έχοντα ανά χείρας το Δελτίον της Ακαδημίας, διότι γνωρίζομεν ότι δι' αυτόν νέαι γνώσεις θα προστεθώσιν εις ημάς. Τούτου ένεκα σπεύδομεν όπως ευχαριστήσωμεν υμάς επί τω εθνωφελεί τούτω Δελτίω. Δέξασθε κ. Ρουσόπουλε την διαβεβαίωσιν του εξαιρέτου σεβασμού μεθ' ού διατελούμεν προς υμάς. Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου