Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Γιάννενα: Πολύτιμο το έργο της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Ιωάννινα Epirusblog Gr 11/28/2015
:Καταξιωμένοι δάσκαλοι της Βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής, διδάσκουν θεωρεία και πράξη στα παραδοσιακά μουσικά όργανα....
Θησαυρός ανεκτίμητος η μουσική κληρονομιά της Ελλάδας.

Όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τον οικουμενικό πολιτισμό και την παγκόσμια τέχνη...
Δένδρο ιερό και μοναδικό η ελληνική μουσική με βαθιές ρίζες την αρχαιοελληνική μουσική και απαράμιλλης ομορφιάς κλωνάρια τη βυζαντινή και την παραδοσιακή δημοτική μας μουσική.
Δεν είναι τυχαίο που στα παλαιότερα χρόνια, την εποχή που η ζωή στο χωριό ήταν το βασικό κοινωνικό μοντέλο, τα γλέντια και τα πανηγύρια γίνονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, αμέσως μόλις ολοκληρωνόταν η Θεία Λειτουργία, τα βαφτίσια ή κάποιος γάμος.
Επειδή οι μουσικές των ανθρώπων αντιγράφουν τις ζωές τους έτσι και στην Ελλάδα, με τέτοια άρρηκτη σχέση ελληνισμού και ορθοδοξίας, ήταν επόμενο οι δύο αυτές μουσικές να έχουν κοινές και παράλληλες πορείες και αν μη τι άλλο να αλληλοεπηρεάζονται στο διάβα τους.
Αυτό το καθαγιασμένο δένδρο της ελληνικής μουσικής αποφασίστηκε από φέτος να φυτευτεί , να ανθίσει και να μεγαλώσει στην ιστορική πόλη μας.Καταξιωμένοι δάσκαλοι της Βυζαντινής και της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής, όχι μόνο με γνώση και εμπειρία αλλά και με πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, θα διδάξουν θεωρία και πράξη στα παραδοσιακά μουσικά όργανα (κλαρίνο, κανονάκι, ούτι, παραδοσιακά κρουστά, νέι, ποντιακή λύρα, λαούτο, μπουζούκι και βιολί) όσους Γιαννιώτες αποφασίσουν πως ήρθε ο καιρός να καταλάβουν την αληθινή αξία αυτού του πολιτισμικού θησαυρού μας που ονομάζεται «ελληνική μουσική».
Από τις αρχές Δεκέμβρη στις αίθουσες της ΚΑΤΣΑΡΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και υπό την εποπτεία και την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων θα λειτουργήσει ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της γραμματείας της σχολής 26510 38564 ή στο κινητό 698 5124989
epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
ΒΙΝΤΕΟ:Καταξιωμένοι δάσκαλοι της Βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής, διδάσκουν θεωρεία και π...
Γιάννενα: Πολύτιμο το έργο της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Epirusblog Gr
5 of 5
ΒΙΝΤΕΟ:Καταξιωμένοι δάσκαλοι της Βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής, διδάσκουν θεωρεία και π...
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου