Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017


Παρά το γεγονός ότι ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δεν παρέστη στη μεγάλη γιορτή των επίσημων εγκαινίων του σχολικού συγκροτήματος στο Κίτσι Κορωπίου, η... παρουσία του ήταν έντονη.

 Και αυτό γιατί δεν ξέχασε ούτε το 3ο Γυμνάσιο ούτε το 2ο Λύκειο Κορωπίου δείχνοντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ψυχής ενός ανθρώπου που ζει για να προσφέρει στους συνανθρώπους του.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου Ελισάβετ Μερκούρη, “ο μεγάλος δωρητής και ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος εφοδίασε τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία με 11 συνολικά διαδραστικά συστήματα, 11 λάπτοπ και 2 σταθερούς υπολογιστές”.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2014 το υπουργείο Παιδείας είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων, που θα περιλάμβαναν διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα με τη βάση του και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα λογισμικά, προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για 1470 σχολεία.

Με άλλα λόγια κάθε σύστημα θα κόστιζε περίπου 29.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την αξία – όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και χρηματική – της δωρεάς του κ. Μαρτίνου.

Όσο για τα οφέλη από τη χρησιμοποίηση των διαδραστικών πινάκων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρακολούθηση του μαθήματος ανεβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά.

Τα παιδιά αφομοιώνουν κατανοούν και ωφελούνται σε μεγαλύτερα ποσοστά, αφού η διδασκαλία με διαδραστικό πίνακα τούς είναι οικεία (δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 7 ετών έχουν σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή και είναι πλήρως εξοικειωμένα με έννοιες όπως χρήση internet, ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρήση λειτουργικού συστήματος, ανταλλαγή αρχείων κλπ).

Και τέλος η ποιότητα του μαθήματος ανεβαίνει και ακόμη και οι ποιο χαμηλόβαθμοι μαθητές, παρουσιάζουν άνοδο της επίδοσης τους.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr τη σχετική αναφορά της κας Μερκούρη στη δωρεά του κ. Μαρτίνου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου