Σάββατο 25 Μαρτίου 2017





Σκληραίνουν τη στάση τους οι γονείς για τα νέα σχολεία – Την επόμενη φορά, οι χορηγοί αξιοπρέπειας θα είναι το ζητούμενο..


Χορηγός Αξιοπρέπειας…    Υστέρα από μήνες σκληρής δουλείας ολοκληρωθήκαν τα δυο νέα σχολικά συγκροτήματα στο Ατσιπόπουλο και στο Σφακάκι. Πρόκειται για  δυο υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από σχολεία του εξωτερικού. Ένα έργο ζωής που πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας και θα αποτελέσει σίγουρα το όνειρο στην εκπαίδευση σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όμως το εγχείρημα αυτό δε φαίνεται να βρίσκει την δέουσα προσοχή και φροντίδα από την ελληνική κυβέρνηση να παράσχει  τον αυτονόητο εξοπλισμό σε καρέκλες και θρανία! Να κινδυνεύουν τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς τα απαραίτητα.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Δήμος Ρεθύμνης απευθύνθηκε σε χορηγούς καλής θέλησης, σε φορείς και συλλογικότητες του τόπου, ώστε να εξοπλιστούν στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν καταφέρει να εξοπλίσει τα σχολεία μας.



Όχι Κύριοι…Τα σχολεία μας δεν έχουν ανάγκη από χορηγούς…εμείς σαν γονείς δε θέλουμε σχολείο χορηγών και εθνικών ευεργετών-ούτε την ιδιωτική φιλανθρωπία χρειαζόμαστε.

Θέλουμε – απαιτούμε – ενα σχολείο με εκπαιδευτικούς, βιβλία, υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Εμείς σαν γονείς θέλουμε -απαιτούμε- ένα σχολείο με ουσιαστική μόρφωση, να αποκτήσουν τα παιδιά μας γνώσεις, κριτήρια για τη ζωή, να είναι καλλιεργημένα, να έχουν εφόδια, να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες απ’ ό,τι εμείς και θα παλέψουμε γι’ αυτά.

Απαιτούμε από το υπουργείο σαν γονείς και πολίτες αυτής της χώρας την άμεση αποκατάσταση του αυτονόητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και καταγγέλλουμε το δικαίωμα που έδωσε η ολιγωρία της κυβέρνησης σε όλους εκείνους που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την δυσχερή κατάσταση, προσποιούμενοι τους καλούς Σαμαρείτες και δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μας.

Την επόμενη φορά, οι χορηγοί αξιοπρέπειας θα είναι το ζητούμενο…..

Υ.Γ . Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έδειξαν «ενδιαφέρον» και «υποσχέθηκαν» πως θα συνδράμουν οικονομικά στο όλο εγχείρημα, ανάμεσα στους οποίους και κομματικοί φορείς, οι οποίοι προφανώς άγρας ψήφων έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την  κατάσταση και να μας υπενθυμίσουν πως ΄΄δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται΄.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Χατζάκη –Βολτυράκη Σταματία
Δρυγιαννάκις Μανώλης



Ματθαίος Καπετανάκης

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at Crete Doc | Website

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει κάμποσες ξένες γλώσσες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου