Σάββατο 2 Ιουνίου 2018


Ας το διαβάσουμε

Είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο ύπουλος εχθρός μας. Γιατί είναι αόρατος δεν έχει με μας σύνορα, έστω απειλούμενα, είναι διάχυτος παντού, ακόμα και μέσα μας. Κυρίαρχος και υπεύθυνος των πλείστων δεινών μας, που μας κρατούν σε διαρκή καθυστέρηση σε σύγκριση με τις προηγμένες χώρες, είλωτες στην ουσία, παρά τις θορυβώδεις και υπερφίαλες δηλώσεις ότι κατακτήσαμε εδώ και δυο αιώνες την ανεξαρτησία μας. Είναι ύπουλος γιατί δε χρειάστηκε στρατεύματα για να μας κατακτήσει. Ήρθε περήφανος κατακτητής και δε βρήκε τις αναμενόμενες αντιστάσεις.  Δεν είναι πλάσμα. Είναι υφέρπουσα μολυσματική   ουσία που μας κυβερνά. Όμως έχει όνομα που συχνά ακούγεται και συχνότερα υπονοείται. Ονομάζεται     

                                 Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο  . Κ Ο Σ Τ Ο Σ

Αυτό ευθύνεται για την πολύχρονη καθυστέρηση επίλυσης μιας ακολουθίας προβλημάτων που αυτονόητα έπρεπε από χρόνια να είναι λυμένα. Συνεχώς καθυστερήσεις, αδιάκοπες αναβολές γι αργότερα. Ερωτήματα τραγικά : Πόσο θα μας στοιχίσει, τι λένε οι δημοσκοπήσεις, τι λέει η αντίπαλη παράταξη συνέχεια τελικά όχι βήμα σημειωτόν, αλλά οπισθοδρόμηση σε ολισθηρό έδαφος που στο άκρο του βρίσκεται ο γκρεμός.

Οφείλω μια πικρή εξομολόγηση. Επί δεκαετίες δεν ευχαριστιέμαι την ψήφο μου. Δε βρίσκω κάτι που στα βασικά να συμφωνώ.  Έτσι επιλέγω το κόμμα που σ’ εκείνη τη συγκυρία θεωρώ ότι έχει τα λιγότερα ελαττώματα. Ψηφίζω ανελλιπώς. Δεν συμφωνώ με τη αποχή, το λευκό και το άκυρο.

Όνειρό μου είναι να υπάρξει ένα κόμμα που να γράψει στα παλαιά του τα παπούτσια το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Με οδηγό την κοινή λογική και το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον ν’ ανοίξει διάπλατα τα πανιά των εθνικών προτερημάτων. Είμαστε σε κλοιό  και χρειαζόμαστε φίλους. Έτσι είναι αδήριτη η ανάγκη να λύσουμε τα βασικά. Πρώτον τα ανοιχτά εθνικά μας θέματα προβαίνοντας σε λυσιτελείς διαπραγματευσεις με την άλλη πλευρά. Η διαπραγμάτευση εμπεριέχει και κάποιους λογικούς συμβιβασμούς. Δεν είσαι εσύ ο έξυπνος και οι άλλοι όλοι κορόιδα. Από τους  ανένδοτους υπερασπιστές στην ιστορία έχουμε πάθει τις μεγάλες εθνικές τραγωδίες. Αυτό πιστεύω εγώ.

Στη συνέχεια αντί να πηγαίνουν χιλιάδες νέα Ελληνόπουλα να σπουδάζουν στο εξωτερικό, με όλες τις αρνητικές συνέπειες, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης για νέους απ’ όλο τον κόσμο να έλθουν να σπουδάσουν εδώ. Αλλά υπάρχουν οι ηλίθιες και καταστροφικές απαγορεύσεις που ενδύθηκαν και με «συνταγματική προστασία», από τους κατέχοντες το μονοπώλιο της μετριότητας και της προσκόλλησης στο δημόσιο κορβανά. Η Κύπρος στο θέμα αυτό μας ξεπέρασε έγκαιρά και βλέπουμε το αποτέλεσμα.

 Να δοθούν πραγματικά κι αξιόπιστα κίνητρα για επενδύσεις, το μόνο δρόμο να ανοίξουν οι δουλειές και να παραχθεί νέος εθνικός πλούτος. Ας κοπούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι πολιτικές των επιδομάτων που μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχουν στην οικονομία. Το κράτος δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτές τις ανάγκες ας τις καλύψουν άλλοι φορείς που υπάρχουν ή θα χρειαστεί να δημιουργηθούν. Αποφασιστικές κινήσεις, χωρίς τον υπολογισμό του πολιτικού κόστους. Και τότε που ξέρεις μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε έκπληξη. Στις επόμενες εκλογές ο σιωπηλός λαός να επιβραβεύσει την πολιτική τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ολόπλευρη επίθεση σε κατεστημένα συμφέροντα. Ανθρώπους, θεσμούς κι ό,τι άλλο χρειάζεται








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου