Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας: «Από του Ολύμπου την κορυφή στη Λήμνο του Ηφαίστου»
19 Ιουνίου 2015 - 12:51 Λήμνος vagelis
Μια εβδομάδα πέρασε από το βραδάκι της Παρασκευής 12 Ιουνίου, που οι μαθητές και οι Δάσκαλοι των Ειδικών Σχολείων του νησιού ( το Ειδικό Δημοτικό-Νηπ/γείο Καλλιθέας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λήμνου) ταξιδέψαμε στην αυλή του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας παρέα με τους λιγοστούς, δυστυχώς, επισκέπτες που μας τίμησαν… ….«Από του Ολύμπου την κορυφή στη Λήμνο του Ηφαίστου».
Διαλέξαμε για την καλοκαιρινή μας γιορτή το μύθο του Ηφαίστου(που αφορά τη διαφορετικότητα!!!).
Τον διασκευάσαμε, φτιάξαμε έμμετρο παραμύθι για να τον κάνουμε πιο ευχάριστο και κατανοητό στους μαθητές μας, αναδείξαμε μέσα από το παραμύθι μας πτυχές της μυθολογίας αλλά και της σύγχρονης πραγματικότητας που αφορούν τον ξεριζωμό, τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα, το ίδιο το νησί!!!.
Προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε, αλλά και να διασκεδάσουμε, την τοπική κοινωνία σε όλα τα παραπάνω θέματα, μέσα από τη δραματοποίηση του παραμυθιού που σκαρώσαμε!
Κουραστήκαμε! !Ανεβάσαμε τον πήχη και πάλι ψηλά!! Προσπαθήσαμε για άλλη μια φορά, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της απόστασης ανάμεσα στα δύο Σχολεία, εμπόδια γραφειοκρατικά, εμπόδια …εμπόδια..!!! Τι καταφέραμε άραγε??
Αυτό, μπορούν να μας το πουν, εκτός από τους μαθητές μας, που τόόόσο πολύ το χαρήκανε, οι έστω και λιγοστοί , Φίλοι μας, παλιοί αλλά και νέοι, που βοήθησαν στην οργάνωση και σωστή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας:
-Τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων της Λήμνου με το Δάσκαλό τους Λευτέρη Δεληγιάννη και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, που χόρεψαν για εμάς και μαζί με εμάς, αλλά και οι γονείς τους που τα συνόδεψαν από τη Μύρινα!
-Τα παιδιά αυτά, για τα οποία οφείλω να αναφέρω, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, εκτός από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας, προσέφεραν με δική τους απόφαση και το ταμείο της τάξης τους στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας!!!
-Η υπέροχη αφηγήτρια, Μαρία Κουστομοίρη, μαθήτρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, για τη συμμετοχή της στο Θεατρικό μας και τη βοήθεια που μας προσέφερε!
-Η Φίλη και γειτόνισσα Λίτσα Κουστομοίρη που έραψε τα πανέμορφα κοστούμια των παιδιών!
-Ο Φίλοι μας Φώτης Κοβιός και Δημήτρης Κακκαλής, που είναι πάντα κοντά μας και ανταποκρίνεται πάντα σε ό,τι και να του ζητήσουμε!
-Οι Φίλοι μουσικοί Δημήτρης Μαυράκης και Στέφανος Πουριανός, που με μεγάλη τους χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πλαισίωσαν τη γιορτή μας με τις υπέροχες παραδοσιακές τους μουσικές!
-Ο φωτογράφος Παντελής Πραυλής που κάλυψε με το φωτογραφικό του φακό ετούτο το ανεπανάληπτο ταξίδι!
-Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής «Άγιος Ερμόλαος» που για άλλη μια φορά ήταν δίπλα μας και πρόσφεραν απίθανες λιχουδιές για τα παιδιά και τους καλεσμένους μας!
-Οι Γονείς των μαθητών μας, που άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, συμπαραστέκονται στο Έργο που κάνουμε με τα παιδιά τους!
Τώρα… αν έστω και κάτι καταφέραμε από τους στόχους που είχαμε θέσει, θα μας το πουν φυσικά και οι λιγοστοί μας επισκέπτες:
-Οι Γονείς των μαθητών μας.
- Οι λίγοι και εκλεκτοί συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης , -οι φίλοι μας από το Κτήμα «Ήφαιστος»,- τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κύριοι Παλαιολόγος Κυριαζής και Βασίλης Κριθαρέλλης,
- οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Πορτιανού και Καλλιθέας, (ο οποίος κρυφά ήρθε και κρυφά έφυγε!) ,
-Εκπρόσωπος από την Α.Ε.Λήμνου
-ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λήμνου,
- οι νέοι μας Φίλοι από το Σύλλογο Φίλων της ΑΕΚ που αποφάσισε να επεκτείνει την κοινωνική του δράση όχι μόνο δωρίζοντας στο σχολείο της Καλλιθέας έναν Υπολογιστή, αλλά κυρίως δηλώνοντας την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του στις όποιες ανάγκες των σχολείων μας!
Και φυσικά οι ελάχιστοι κάτοικοι της Καλλιθέας και των γύρω χωριών που πάντα είναι κοντά μας και υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας!!!
Και συγχωρήστε με αν κάποιους από τους προσκεκλημένους μας ξεχνώ να αναφέρω!
Όμως είναι και οι λεγόμενοι «Αφανείς Ήρωες» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια, μέσω του Δελτίου Τύπου που είχαμε δημοσιεύσει:
-Ο Φίλος μας Αριστείδης Τζάνερος, «Το Κελάρι» για τα κρασιά που μας προσέφερε και
-Η κάβα του κου….Μιχαηλίδη για τα νερά και τα αναψυκτικά που δρόσισαν τους μαθητές μας, τα παιδιά που μας βοήθησαν, τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους μας!!
Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ μέσα από την καρδιά μας, όσους μας βοηθήσατε, όσους συμμετείχατε στην εκδήλωσή μας, όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας, όσους συμπαρασταθήκατε αλλά δεν μπορούσατε να είσαστε κοντά μας την ημέρα αυτή, όσους μας σκέφτεστε, έστω και από μακριά!
Καλό Καλοκαίρι "συνάνθρωποι!" !!!
Εμείς, οι Δάσκαλοι και οι Μαθητές των μοναδικών Ειδικών Σχολείων της Λήμνου, που πολύ κοπιάσαμε, όμως πολύ και το χαρήκαμε...
Οι Φίλοι που συμμετείχαν και όσοι μας παρακολούθησαν το χαρήκανε επίσης!!
Αλλά πιστεύω ότι δε φτάνει αυτό για να πάμε μπροστά σαν Κοινωνία!!!
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ
Υ.Γ 1) ...Ως Δασκάλα και Προϊστάμενη του πρώτου Ειδικού Σχολείου του νησιού,( Του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, του Σχολείου της Ζωής.. όπως θέλω να το αποκαλώ!) οφείλω να τονίσω ότι παρά τις υπερπροσπάθειες των Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας όλα αυτά τα χρόνια( από το 2001 έως και σήμερα) για την ανάδειξη του ιδιαίτερου και μοναδικού έργου που παρέχουν τα Ειδικά μας Σχολεία, η κοινωνία της Λήμνου έχει αποδειχτεί πολύ φτωχή ως προς την αποδοχή και την ανάδειξή τους!!
Υ.Γ 2) Οι περισσότεροι, αυτοί που θα έπρεπε να τιμήσουν ΕΜΑΣ αλλά και τους καλεσμένους μας,(Φορείς, Δήμος, ¨Επαρχείο, κ.λ.π.) ήταν απόντες!!!(Α! Δεν ξεχνώ ότι προεκλογικά μας θυμούνται όλοι! ) Και τα Μ.Μ.Ε. φυσικά, όπως και τα περισσότερα προηγούμενα χρόνια!
Υ.Γ 3) Πόση μοναξιά μπορεί να χαρίσει τούτο το νησί στους ανθρώπους που παλεύουν για Ιδανικά??? Για Δημιουργία, Σεβασμό, Αλληλεγγύη, Ισότητα, Αγάπη, για την αποδοχή της διαφορετικότητας???
Υ.Γ 4) Στηρίξτε τα Ειδικά Σχολεία του νησιού σας γιατί θα είναι κρίμα να χαθούν και να σβήσουν από τον εκπαιδευτικό χάρτη!!!
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου