Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Καλή Σχολική Χρονιά από… Οκτώβρη στα δημοτικά Ψαρών και Οινουσσών
ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ 10 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ 15 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ
13/9/2013
Με προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, με το κυριότερο να εντοπίζεται στο δημοτικό σχολείο των Ψαρών, το οποίο αντί για τους 4 δασκάλους που θα έπρεπε να έχει, αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο έναν για να διδάξει σε 23 παιδιά. Δεδομένης της κατάστασης εθελοντικά προσ...φέρουν τις υπηρεσίες τους στο σχολείο μια ακόμη δασκάλα, που ενώ έχει ζητήσει απόσπαση για τα Ψαρά δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και καθηγητές ειδικοτήτων από το γυμνάσιο.
Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος λέγοντας ότι οι δύο μόνιμες δασκάλες που υπήρχαν πέρσι πήραν μετάθεση και στο μεταξύ δεν καλύφθηκαν έγκαιρα τα κενά. Εμβαλωματικά από τη Δευτέρα αναμένονται στα Ψαρά δύο δάσκαλοι με δίμηνη απόσπαση από τη Χίο.
Το σχολικό έτος, έτσι όπως πρέπει, δηλαδή με δασκάλους στις τάξεις, αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στις αρχές του Οκτώβρη στα Ψαρά και τις Οινούσσες, αφού σε 10 με 15 ημέρες αναμένεται η κάλυψη των κενών, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, είτε με αποσπασμένους, είτε με αναπληρωτές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις Οινούσσες αντί των 4 δασκάλων, υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόνο δύο.
Σημειώνεται ότι και σε σχολεία του νησιού της Χίου παρουσιάζονται κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα το κύριο πρόβλημα να εντοπίζεται στη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων, ενώ τα κενά στις νηπιαγωγούς προσεγγίζουν τα 15, σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζή. Ωστόσο κατηγορηματικά δήλωσε ότι δεν υπάρχει προνήπιο που δεν φοιτά στα νηπιαγωγεία.
Στο μεταξύ αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν ανά τμήμα, υπήρχε και στη Χίο προσαρμογή στις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας, όμως δεν παρουσιάζονται κατά το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ακραίες καταστάσεις, αφού τα μεγαλύτερα τμήματα έχουν 23 παιδιά. Όμως οι αλλαγές αυτές ή εξορθολογισμός της κατάστασης, όπως είθισται να λέγεται, μείωσαν αριθμητικά το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, κατά 30 δασκάλους και 15 περίπου νηπιαγωγούς.
Αναφορικά τέλος με το μαθητικό δυναμικό, όπως προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα παραμένει σταθερό, φτάνοντας συνολικά τους 2.819 μαθητές – μαθήτριες δημοτικού, από τους οποίους 484 είναι τα πρωτάκια, ενώ τα νήπια και προνήπια φτάνουν στον αριθμό των 951.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου