Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού Σερρών

 Το έτος 1930 ιδρύθηκε Δημοτικό Σχολείο.Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.
Πρόσφατα επισκέφτηκα το Δημοτικό Σχολείο του Στρυμονικού. Είχα να περπατήσω στο...υς διαδρόμους και το προαύλιο χώρο από την εποχή που το άφησα για το αμέσως επόμενο σκαλοπάτι. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Στρυμονικού.
Ανέβηκα τα σκαλοπάτια και πέρασα την γνώριμη εξώπορτα για να μεταβώ στον δεύτερο όροφο στο γραφείο του Διευθυντή. Ούτε που θυμάμαι το όνομά του, από την ομολογουμένως πραγματική συγκίνηση. Μιλήσαμε αρκετά και προβληματίστήκαμε πάνω σε σύγχρονα θέματα. Με δέχτηκε με την φιλοξενία που πάντα διέκρινε τους δασκάλους που υπηρέτησαν και λειτούργησαν στο Στρυμονικό.
Το Δημοτικό σχολείο δεν άλλαξε καθόλου. Εκεί είναι οι πίνακες ανακοινώσεων εκεί και η μεγαλόπρεπη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο προαύλιος χώρος ιδιαίτερα φροντισμένος. Τσιμεντώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του, δημιουργήθηκε γήπεδο βόλευ, πάρκο οδικής ασφάλειας.
Αν αντικατασταθούν και ορισμένα όργανα της παιδικής χαράς, όπως είναι η τσουλίθρα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικό στολίδι του Στρυμονικού.
Αναρτήθηκε από Dimitrios Gogas στις 10:56:00 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου