Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΡΙΟΣ
Αρχική | Το σχολείο | Τοποθεσία | Επικοινωνία | Χρήσιμες Συνδέσεις | Νέα | Αρχείο | Download | Άρις
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΓΟΝΕΙΣ
Η Ιστοσελίδα του Σχολείου μας
Έχοντας υπόψιν οτι το σχολείο δεν είναι απλά μια δημόσια υπηρεσία αλλα ο χώρος, όπου επιτελείται το πιο σημαντικό έργο μέσα στη κοινωνία, η προετοιμασία δηλαδή των αυριανών πολιτών, θεωρούμε οτι στον ευαίσθητο αυτό χώρο του σχολείου η εισαγωγή νέων εργαλείων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία . Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε έναν ιστόχωρο που να συμβάλλει ουσιαστικά στην συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης τόσο της παρεχόμενης εκπαίδευσης όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες της σχολικής μονάδας .
Η ιστοσελίδα μας ειναι σχεδιασμένη ωστέ καθένας απο τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευση, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να έχει το δικό του χώρο έκφρασης.Έτσι λοιπόν η ιστοσελίδα μας είναι χωρισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες καθεμιά απο τις οποίες έχει και ένα συγκεκριμένο χρώμα:
α) Η ενότητα που αφορά το σχολείο ως Δημόσια υπηρεσία έχει πορτοκαλί χρώμα και παρέχει γενικές πληροφορίες, ανακοινώσεις, τρόπους επικοινωνίας κ.α .
β) Η ενότητα που αφορά τους μαθητές μας έχει μπλέ χρώμα και παρέχει πληροφορίες όπως το σχολικό πρόγραμμα κάθε τάξης, χρήσιμες συνδέσεις για αναζήτηση πληροφοριών ανα μάθημα κ.α. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα χώρο όπου αναδεικνύονται έργα των μαθητών όπως η δημιουργία Βίντεο , έργα Ζωγραφικής κ.α
γ) Η ενότητα που αφορά τους εκπαιδευτικούς έχει πράσινο χρώμα και εχει κυριώς ενημερωτικό χαρακτήρα όπως είναι εκπαιδευτικά νέα, επιμορφώσεις, σεμινάρια κ.α
δ) Η ενότητα που αφορά τους γονείς έχει κόκκινο χρώμα και δίνει χρήσιμες πληροφορίες που βοηθούν στο να γνωρίσουν καλύτερα τα στάδια εξέλιξης των παιδιών τους, να μάθουν για τη σχέση γονέα-εκπαιδευτικού, σχολείου - οικογένειας καθώς επίσης να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αλλα και να βρούν χρήσιμές συνδέσεις για το διαδίκτυο.
Το Ιστορικό
Ο Άρις είναι ένα όμορφο, καταπράσινο χωριό του Δήμου Καλαμάτας , που βρίσκεται ΒΔ της Καλαμάτας και απέχει από αυτή 13 χιλιόμετρα. Στο χωριό κατοικούν 1200 κάτοικοι που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία-παράγουν ελιές ,λάδι, κρασί και οπωροκηπευτικά.
Το όνομα του χωριού προήλθε από ένα αρχαίο άγαλμα που βρέθηκε στην περιοχή και ήταν χωρίς μύτη-άνευ ρινός -Άρις. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το συγκεκριμένο χωριό Η καλοσύνη και η φιλοξενία των κατοίκων του σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή.
Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο που δίνουν ζωή στον τόπο. Βορειότερα η εκκλησία του χωριού αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Χτίστηκε το 1854 και ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της και το επιβλητικό καμπαναριό της. Η «γέφυρα» του χωριού με τα χωριά του νομού αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ο σταθμός του ΟΣΕ.
Εκείνο όμως που ξεχωρίζει στον Άρι είναι τα ποτάμια του. Παλαιότερα ονομαζόταν Μεσοποταμία γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε δυο ποτάμια τον Άρι ποταμό και τον ποταμό Πάμισο. Και τα δυο ποτάμια είναι όμορφα αλλά ιδιαίτερα το φράγμα του Παμίσου και ο φυσικός χώρος μέσα και έξω από το ποτάμι έχουν συνθέσει ένα ειδυλλιακό τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει στη Μεσσηνία ίσως και στην Ελλάδα. Το τεχνητό φράγμα συμβάλει στην άρδευση του Μεσσηνιακού κάμπου και στη δημιουργία ενός υδροβιοτόπου που συγκεντρώνει αρκετά είδη πανίδας και χλωρίδας ταυτόχρονα.
Ο Πάμισος στην περιοχή του Άρι με τα καταγάλανα νερά του είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να επισκεφτεί κανείς τον Άρι. Εκεί μπορεί ο επισκέπτης να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί κάτω από τη σκιά των δέντρων που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού, τα παιδιά να παίξουν αμέριμνα στη φύση και στην παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί, επίσης οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν στα φιλόξενα παγκάκια που υπάρχουν γύρω από το ποτάμι να χρησιμοποιήσουν για πικ-νικ τα τραπέζια που υπάρχουν, να κολυμπήσουν, να ψαρέψουν και να γευτούν τα υπέροχα χέλια και τέλος να κάνουν μια μαγευτική βαρκάδα και να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο που συνθέτουν τα νερά και οι όχθες του ποταμού
Το γεγονός της χρονιάς για τον Άρι αλλά και για όλη τη Μεσσηνία είναι το είναι τo River Party που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο φράγμα του Παμίσου στον Άρι και συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα για να απολαύσουν μια μαγευτική βραδιά με μελωδίες από γνωστούς καλλιτέχνες ,να γευτούν ψάρια και χέλια, από το ποτάμι και παραδοσιακό ντόπιο κρασί.
Μαθητές Στ΄Ταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου