Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το σχολείο της Στιμάγκας

Ιστορικό του σχολείου της Στιμάγκας
Το δημοτικό σχολείο Στιμάγκας ιδρύθηκε το 1898.Μέχρι το έτος 1905 στεγάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές κατοικίες
πληρώνοντας για τούτο σχετικό ενοίκιο.
Το έτος 1905 λειτούργησε σαν μονοθέσιο σε διδακτήριο δικό του, το οποίο άνηκε στην κοινότητα , αφού το οικόπεδο που είχε χτιστεί το Σχολείο παραχωρήθηκε από αυτήν.
Το έτος 1918 τελείωσε η ανέγερση της δεύτερης αίθουσας διδασκαλίας και από το έτος εκείνο λειτούργησε σαν διθέσιο. Γιατί την ανέγερσ...η της δεύτερης αίθουσας, τις σχετικές πιστώσεις χορήγησε το Δημόσιο με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί σ' αυτό και το οικόπεδο και το διδακτήριο.
Το έτος 1935 τελείωσε η ανέγερση και της τρίτης αίθουσας και από τότε το Δημοτικό Σχολείο Στιμάγκας λειτουργεί σαν τριθέσιο.
Το έτος 1970 άρχισε η ανέγερση του νέου διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Στιμάγκας σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων, το οποίο δώρισε ο από τη Στιμάγκα καταγόμενος Ελληνοαμερι- κάνος και ευεργέτης της κοινότητας Φίλης Γεώργιος.
Το οικόπεδο κατ' αρχάς και με συμβολαιογραφική Πράξη είχε δωρηθεί στην κοινότητα μόνο για γήπεδο αθλητικών αγώνων κ΄ λοιπών εορταστικών εκδηλώσεων. Με συμπληρωματική όμως Πράξη επιτράπηκε σ' αυτό η ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Δημοτικό Σχολείο Στιμάγκας.
Κατόπιν τούτου η κοινότητα παραχώρησε το οικόπεδο στον Ο.Σ.Κ και αναφέρθηκε παραπάνω έτος 1970 άρχισε η ανέγερση του Διδακτηρίου η οποία περατώθηκε το έτος 1973.
Από το Σχολικό έτος 1973-74 το Δημοτικό Σχολείο μεταφέρθηκε στο νέο διδακτήριο από τότε λειτουργεί σ' αυτό.
Το έτος 1981 από το καταστρεπτικό σεισμό που έγινε στην περιοχή το Σχολείο έπαθε σοβαρές ζημιές τις οποίες απεκατέστησε ο Ο.Σ.Κ. τελειώνοντας τις σχετικές εργασίες το έτος 1983.
Με απίθανες αθλητικές εγκαταστάσεις...μέσα σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο...
Με μια απίθανη αίθουσα σίτισης του Ολοήμερου τμήματος...
Με εργαστήριο πληροφορικής ...και
ορεξάτους μαθητές και δασκάλους...ξεκίνησε και φέτος το νέο του ταξίδι στο κόσμο της γνώσης και της φαντασίας!!!
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου