Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το PIERCE και άλλα πέντε σχολεία από τέσσερις χώρες τιμούν τους κοινούς ιδρυτές τους
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2014, 11:24 πμ
Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – PIERCE, τιμώντας την ιστορική του παράδοση και την καταγωγή του γιόρτασε και φέτος την Ημέρα των Ιδρυτών. Στον φετινό εορτασμό, καλεσμένοι του ήταν μαθητές, καθηγητές και διοικητικά στελέχη πέντε αδελφών σχολείων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, του Λιβάνου και της Τουρκίας.
Από 15 – 17 Φεβρουαρίου, το PIERCE, το Anato...lia College της Θεσσαλονίκης, το Uskudar American Academy της Κωνταντινούπολης, το American Collegiate Institute της Σμύρνης, το Ιnternational College της Βηρυτού και το American College of Sofia γιόρτασαν μαζί τις κοινές τους καταβολές, καθώς όλα ιδρύθηκαν από προοδευτικούς Αμερικανούς ιεραποστόλους, απεσταλμένους του American Board of Commissioners of Foreign Missions, στα τέλη του 19ου αιώνα.
Το Σάββατο 15/2, στη βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – DEREE οι μαθητές, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μυήθηκαν στη τέχνη του debate και συζήτησαν το θέμα «Είναι οι κίνδυνοι της θέρμανσης του πλανήτη σημαντικότεροι από το κόστος της αντιμετώπισής της;».

Το Σάββατο και την Κυριακή, οι συμμετέχοντες βίωσαν την ελληνική φιλοξενία περνώντας δύο βράδια με οικογένειες μαθητών του PIERCE, ενώ επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο της .
Τη Δευτέρα 17/2, οι μαθητές του PIERCE και των αδελφών σχολείων τίμησαν τους ιδρυτές τους στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε αναδρομή στην ιστορία και την παράδοση των σχολείων, με υπερηφάνεια και συγκίνηση.
Και τα πέντε σχολεία καταφέρνουν να διατηρούν στενές σχέσεις και να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της προέλευσης τους, αφού χαρακτηρίζονται από κοινά στοιχεία, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα, την πολυγλωσσία, την ευσυνειδησία, την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και την ανάδειξη της προσωπικότητας των μαθητών τους.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – PIERCE είναι ένα αστικό, μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1875 στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Είναι ένα από τα ιστορικότερα και καλύτερα Γυμνάσια/Λύκεια στην Ελλάδα, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως πλήρως ισότιμο με τα αντίστοιχα δημόσια σχολεία. Το PIERCE στεγάζεται σε ένα ειδυλλιακό campus στην Αγία Παρασκευή και έχει 900 μαθητές και 8.000 αποφοίτους.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου