Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού Ιστορικό-Λειτουργία
Ιστορική αναδρομή ? Λειτουργία
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού ιδρύθηκε τη σχολική χρονιά 1970-71 για να αποσυμφορηθεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Αρχικά συστεγάστηκαν και τα δύο σχολεία στο κτίριο της οδού Σύρου. Λειτούργησε για αρκετά χρόνια μόνο με 5 δασκάλους, αν και είχε ιδρυθεί 6/θέσιο.
Μετεστεγάστηκε στην οδό Κερκύρας μεταξύ 1980-85 και λειτούργησε ως 16/θέσιο σε δύο βάρδιες.
...
Ήταν το μεγαλύτερο σχολείο του Κορυδαλλού. Είχε 410 μαθητές! Το 1987 χτίστηκε ο τρίτος όροφος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων.
Επειδή το κτίριο αυτό ήταν παλιό και δεν επαρκούσε για τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών, το 1998 χτίστηκε το νέο 12ο,
στον Άνω Κορυδαλλό, στην οδό Ευρυτανίας 2 και Ηλέκτρας Αποστόλου, όπου λειτούργησε πλέον μόνο πρωινό, ως 12/θέσιο. Από τη σχολική χρονιά 2007/08 λειτουργεί ως 9/θέσιο και από τη σχολικό χρονιά 2009/10 ως 10/θέσιο.
Είναι ένα άρτιο οργανωμένο σχολείο με πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή. Είναι από τα πρώτα σχολεία που λειτούργησαν ως Ολοήμερα. Σήμερα λειτουργούν 4 Τμήματα Ολοημέρου με 5 ειδικότητες.
Από το 1999 λειτουργεί και Τμήμα Ένταξης το οποίο στηρίζει τους μαθητές με μαθησικά προβλήματα.
Στο σχολείο λειτουργούν επίσης Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Φροντιστηριακό Τμήμα για τους Παλιννοστούντες, πέραν του σχολικού ωραρίου.
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο έχει βραβευτεί από την Οικολογική Εταιρεία με τη σημαία της και έχει συμπεριληφθεί στα Οικολογικά Σχολεία, λόγω των πολλών Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων και Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που έχουν εκπονήσει οι δάσκαλοι με τους μαθητές.
Επίσης έχει βραβευτεί από τη UNICEF και τον Ελληνικο Ερυθρό Σταυρό για αντίστοιχη προσφορά.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου