Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017




Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου
Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.
Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία. Τα παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους, να καλλιεργούν τα χαρίσματά τους, να συνεργάζονται με την ομάδα των συνομηλίκων τους και διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν της προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου συνεχίζει το έργο που υλοποιεί από το 1904 η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου που ιδρύθηκε από τις Αδελφές του Τάγματος (Αδελφότητα) του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Στον ελλαδικό χώρο οι Αδελφές έχουν ήδη ιδρύσει σχολεία στη Σύρο, τη Χίο, τα Χανιά, την Αθήνα και τον Πειραιά.
Νέα – Ανακοινώσεις
12/092016
Το Σχολείο μας σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ  ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ
 την Τετάρτη 21/9/2016 ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων


Ομιλήτρια η  Dr. Πηνελόπη – Αλεξία  Αβαγιανού, ψυχολόγος  του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου
17/062016
Ο μαθητής της Στ τάξης Έκτορας - Ιωάννης Βάσιλας πήρε το τρίτο βραβείο στη Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής.
Θερμά συγχαρητήρια και καλή πρόοδο!
30/112015
Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητες κι οι μαθήτριες της πέμπτης τάξης σε συνεργασία με το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Τα ηφαίστεια στην Ελλάδα και στη Μαγνησία". Σε πρώτο στάδιο ο γεωλόγος κος Μ.Βαξεβανόπουλος επισκέφτηκε το σχολείο μας και με τη βοήθεια υπολογιστή μας μίλησε για το ηφαίστειο ως γεωλογικό, ιστορικό, οικονομικοκοινωνικό φαινόμενο.Μας έδειξε διάφορα ηφαιστειογενή πετρώματα και στη συνέχεια μεταβήκαμε οδικώς στις Μικροθήβες όπου υπάρχει ένα σβησμένο ηφαίστειο. Περπατήσαμε μέχρι τον κρατήρα, παρατηρώντας στη διαδρομή διάφορα σχετικά γεωλογικά φαινόμενα,αλλά και κατάλοιπα πολιτισμού που είχαν σχέση με την ύπαρξη του ηφαιστείου. Ο καθένας πήρε δώρο από μια πέτρα ηφαιστειογενή αλλά και μια υπέροχη και πρωτόγνωρη εμπειρία που ενθουσίασε μαθητές και δασκάλους.
Εκδηλώσεις
26/072016

Εκδήλωση προς τιμή του κ.Δημήτριου Κωνσταντάρα Σταθαρά, Επίτιμου Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-01-2016 στο αμφιθέατρο της Σχολής.

22/062016
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου Άγιος Ιωσήφ. 

20/042016
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Απριλίου τη θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιο Τριβιζά. 
Δελτία Τύπου
23/122014
Χριστούγεννα με αγαπημένους συγγραφείς στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου
Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, οι αγαπημένες εορτές για όλους μικρούς και μεγάλους , εικόνες οικογενειακής θαλπωρής αγκαλιά με βιβλία κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αναδύονται από τη μνήμη όλων.
Στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου έγινε συστηματική προσπάθεια να «προσεγγίσουν το όνειρο» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου χάρη στη συνεργασία με νέους συγγραφείς και βιβλία πάντα επίκαιρα:
Το βιβλίο της «Ένα μικρό δεντράκι» παρουσίασε στους μαθητές της Β τάξης σε συνεργασία με τις δασκάλες κ.Ξηραδάκη και κ.Γκαβανίδου, η κ.Μαρία Αρφέ συζητώντας με τα παιδιά τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος στις 5.12.2014.
«Μπορώ και χωρίς αυτά» είπαν όλοι οι μαθητές του Σχολείυ που συζήτησαν με τη συγγραφέα και δασκάλα του Σχολείου κ.Έλενα Νταβλαμάνου μετά την παρουσίαση με διαφορετικό τρόπο , μέσα από θεατρικό δρώμενο από τους ίδιους τους μαθητές του ομώνυμου βιβλίου της στις 11.12.2014. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάλαβαν ότι η απόκτηση φίλων είναι πολύ πιο σημαντική και ουσιαστική από την απόκτηση των αγαθών.
Για το βιβλίο της, «Το Πρωτοχρονιάτικο Δώρο του Άρη» συζήτησε η συγγραφέας κ.Έλενα Στανιού με τους μαθητές της Α και Β τάξης του Σχολείου μιλώντας για τα δώρα που είναι πραγματικά σημαντικά , δηλαδή την υγεία, την αγάπη και την οικογενειακή γαλήνη.
Τα βιβλία του «Παιχνίδια σε πόλεμο» και «Μη φοβάσαι, Κοκκινοσκουφίτσα» παρουσίασε ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Βασίλης Κουτσιαρής στους μαθητές των τάξεων .
Αγαπημένα έθιμα από τη Μικρασία παρουσίασε η κ. Αργυρώ Μάμαλη- Κοπάνου από το Βιβλίο της «Αντέτια Δωδεκαημέρου» συζητώντας με τα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο συνήθιζαν να εορτάζουν οι Μικρασιάτες την περίοδο των εορτών πριν και μετά τα Χριστούγεννα.
Η φιλαναγνωσία καλλιεργείται στο Σχολείο και με τη μελέτη αγαπημένων επίκαιρων βιβλίων κατά τη διάρκεια των σχολικών χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και σε συνεργασία με επίσης αξιόλογους συγγραφείς που πρόκειται να επισκεφτούν το Σχολείο μέσα στο νέο έτος, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στα παιδιά να αγκαλιάσουν το βιβλίο και μαζί με αυτό να αγκαλιάσουν το όνειρο!
12/112014
 
Οι μαθητές της Ε’ τάξης
σας προσκαλούν στη γιορτή
«Μηνύματα των παιδιών»
τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014
στις 9.00 π. μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου
(Σπ. Σπυρίδη 130 - Ρ. Φεραίου).
31/102014
 Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση Μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 ,ώρα 12.00΄από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.
Συμμετέχουν οι μαθητές του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών και της Χορωδίας .
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η κ.Άννα Πετσιάβα , Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών ΙΩΝΕΣ και η κ. Ουρανία Σταματιάδου , Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι».
Θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Μούτος (Λαούτο),         Μάρω Μπακαλέξη (ακορντεόν),              Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι),     Αναστασία Λύτρα (τουμπερλέκι).
Επιμέλεια εκδήλωσης : κ. Γκόγκα, κ.Καγιά, κ.Μπακαλέξη,κ. Τσαρδακά
Η παρουσία σας, θα αποτελέσει τιμή για εμάς
Η Διεύθυνση του Σχολείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου