Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017Ένα Όνομα – μία ΙστορίαΟ Γεώργιος Kαρέλιας γεννήθηκε στην Aθήνα στις 14 Mαρτίου 1929 και σπούδασε Oικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο George Washington των H.Π.A. Tο 1959 εγκαταστάθηκε στην Kαλαμάτα, όπου ξεκίνησε τη λαμπρή σταδιοδρομία του στην οικογενειακή επιχείρηση με σημαντικές καινοτομίες, βάζοντας τη δική του υπογραφή στην ανάπτυξη της Ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

Eπιχειρηματίας, αλλά και βαθιά φιλότεχνος, ο Γεώργιος Kαρέλιας δεν έκρυψε ποτέ το έξοχο ταλέντο του στη ζωγραφική και τη μεγάλη αγάπη του για το βιβλίο και την ιστορία. Γι’ αυτό, δεν έχανε ευκαιρία να στηρίζει κάθε ποιοτική προσπάθεια εκπαιδευτικής, επιμορφωτικής και οικονομικής αναβάθμισης της Mεσσηνίας, όπου και έζησε έως το θάνατό του, τον Aπρίλιο του 2000. 

«Στηρίζουμε ό,τι έχει ποιότητα, προχωράμε μπροστά με έρευνα, με θέληση…»  

Πίσω από το μεγάλο αυτό όνομα, υπήρξε ένας άνθρωπος με ευαισθησία, με τόλμη και όραμα. Στα πλαίσια της προσφοράς του στα κοινά, με γενναιοδωρία αλλά και σεμνότητα, ίδρυσε, το 1993, μαζί με την σύζυγό του, Βικτωρία, το Ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Γεωργίου και Bικτωρίας Kαρέλια».

Mε τη σκέψη στην ατομική εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση δραστηριοτήτων με αντικείμενο την οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, τη διατήρηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς και την ενίσχυση κάποιων συνανθρώπων μας, με την καθοδήγηση, μετά το θάνατο του Γεωργίου Καρέλια, της Προέδρου του, Bικτωρίας Kαρέλια.

H κα Bικτωρία Kαρέλια δηλώνει υπέρμαχος της διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς, του πολιτισμού και των τεχνών και ενός έργου που αποβλέπει στην ποιότητα, στην αναβάθμιση και στην εξέλιξη της κοινωνίας με βάση τις αξίες του σεβασμού, της δημιουργίας και της ευγενούς άμιλλας.

Η Βικτωρία Καρέλια που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, συνέπεια, ευαισθησία και πάθος για ότι θα μπορούσε να επιφέρει ποιότητα και πολιτιστική ταυτότητα στην κοινωνία, είναι σήμερα Πρόεδρος της Kαπνοβιομηχανίας Kαρέλια και του Iδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, Πρόεδρος του Λυκείου των Eλληνίδων Καλαμάτας και Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων της Mουσικής Καλαμάτας.

Πιστό στο όραμα και τις αξίες του εμπνευστή και δημιουργού του, Γεωργίου Καρέλια, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια συνεχίζει το έργο του στον τομέα της εκπαίδευσης, της οικονομίας, του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς και συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης συνανθρώπων μας.

H Bικτωρία Kαρέλια, υπέρμαχος κάθε εξέλιξης, είναι συνεχιστής της υποστήριξης εκπαιδευτικών, οικονομικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και φιλανθρωπικών έργων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Για να κάνει πραγματικότητα τους στόχους του, το Ίδρυμα Γεωργίου και Bικτωρίας Kαρέλια:

·         στηρίζει άτομα ελληνικής ιθαγένειας που πρωτοστατούν στον τομέα της εκπαίδευσης και συνεχίζουν με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

·         στηρίζει την οικονομική σκέψη, την έρευνα και ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας με εκπαιδευτικά προγράμματα, μελέτες, ημερίδες, συνέδρια και ετήσιες εκδόσεις που προβάλλουν ποιοτικά τη γνώση εξειδικευμένων οικονομικών ερευνών

·         στηρίζει τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκδόσεις, καθώς επίσης και  μέσα από τη διεξαγωγή αρχαιολογικών ανασκαφών εντός του νομού Μεσσηνίας

·         στηρίζει την ελληνική λαϊκή παράδοση και κληρονομιά, το έργο λαογραφικών μουσείων, λαογραφικών εκθέσεων, λαογραφικών συλλόγων και λαογραφικών σωματείων και σε ένα σημαντικό βαθμό το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας

·         στηρίζει άτομα ή ομάδες, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου