Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017


         |   | 
Εγκαίνια για τη νέα Σπουδαστική Εστία «Αλίκη Περρωτή»
Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή». Το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε, εξ ολοκλήρου, με δωρεά της κυρίας Αλίκης Περρωτής, μια από τις σημαντικότερες ελληνίδες φιλάνθρωπους. Προς τιμήν της κυρίας Περρωτή και της τόσο σημαντικής δωρεάς της προς το Κολέγιο «Περρωτής» και την Αμερικάνική Γεωργική Σχολή το κτίριο φέρει το όνομά της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ κα. Catherine Kay, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, λοιποί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, επιχειρηματίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φίλοι και θαυμαστές του έργου της κυρίας Περρωτή και φίλοι και δωρητές της Σχολής. 

Από αριστερά: κ. Seth Frank, κα Αλίκη Περρωτή, Δρ. Κανέλλης, Γέν. Γραμματέας Υπουργίου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καννελλόπουλος

Η κυρία Περρωτή στην ομιλία της ανέφερε τα εξής: «Τώρα σαν ένα παιδί που φεύγει από το σπίτι του για να σπουδάσει ή να παντρευτεί, έτσι και η Σπουδαστική Εστία Αλίκη Περρωτή, περνάει από τα χέρια του αρχιτέκτονα Π. Μακρίδη και του κατασκευαστή Δ. Τσούφη στα δεκτικά χέρια των σπουδαστών του Κολεγίου Περρωτής, οι οποίοι θα είναι οι φροντιστές κατά τη διάρκεια των σπουδαστικών τους χρόνων». Επίσης, η κυρία Περρωτή τόνισε ότι: «Σήμερα το Κολέγιο Περρωτής, έχει την ευχαρίστηση και την ικανότητα, γεγονός που επιβεβαιώνει και αυτή η σπουδαστική εστία, να προσελκύσει νέους και νέες οι οποίοι επιδιώκουν να λάβουν το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να τους προσφερθεί, μια ποιοτική εκπαίδευση από την οποία θα  εμπλουτίσουν τις ζωές τους και τη μελλοντική τους καριέρα».

Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από την εταιρία Π. Μακρίδης + Συνεργάτες Α.Ε. και κατασκευάστηκε από την εταιρία Προβολή Α.Ε. / Δημήτρης Τσούφης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των 96 σπουδαστών του Κολεγίου Περρωτής, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρόκειται για ένα κτίριο στο οποίο έγινε εφαρμογή αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και υιοθετήθηκαν καινοτόμες τεχνολογίες, με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Το Κολέγιο «Δημήτρης Περρωτής» ιδρύθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή το 1996 μέσω της γενναιόδωρης δωρεάς της κυρίας Αλίκης Περρωτή στην μνήμη του συζύγου της, του οποίου το όνομα φέρει. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα που προσφέρει οικονομική βοήθεια στους αξιόλογους Έλληνες και διεθνείς σπουδαστές της, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών και  παράλληλα συνδυάζει τις σπουδές με τη διαμονή εντός των εγκαταστάσεών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου