Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017


Υποτροφίες σε Έλληνες πτυχιούχους χορηγεί η Γερμανική Βουλή

Την ευκαιρία να «μαθητεύσουν» στα γραφεία των Γερμανών βουλευτών, επ’ αμοιβή, έχουν Έλληνες επιστήμονες έως 30 ετών με πτυχίο στις Πολιτικές ή Κοινωνικές Επιστήμες και στη Νομική.

Το πρόγραμμα «Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (ΙΡS), το οποίο αποτελεί συνεργασία της γερμανικής Βουλής (Bundestag) και της Βουλής των Ελλήνων, καλύπτει όλα τα έξοδα –ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης– των υποτρόφων για το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο 2018. Σημειώνεται ότι η πρακτική άσκηση είναι αμειβόμενη, το οποίο σημαίνει ότι οι υπότροφοι θα λαμβάνουν αμοιβή για την εργασία τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα εγγραφούν σε ένα από τα πανεπιστήμια του Βερολίνου, όπου θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραδόσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους/ νέες επιστήμονες, οι οποίοι/ οποίες επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργώς με τις δημοκρατικές διαδικασίες να γνωρίσουν το Γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων μέσω μιας ασκήσεως 5 μηνών σε γραφεία βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου