Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας
στις Ιουνίου 15, 2011
Το Δημοτικό Σχολείο Αετού πρωτολειτούργησε το 1871 σε ένα παλιό οίκημα βόρεια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Ήταν διώροφο με δύο αίθουσες και μια αποθήκη. Λειτουργούσε ως μονοθέσιο. Πρώτος του δάσκαλος ήταν ο Μίσσιος Νικόλαος .
Το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και το 1920 χτίστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο, στο μέρος όπου σήμερα είναι το ιατρείο. Ήταν ένα τετρατάξιο οίκημα , διώροφο, με γραφείο και δύο διαδρόμους, αρκετά μεγαλ...οπρεπές και επιβλητικό. Χτίστηκε με χορηγία του κράτους και με τη βοήθεια ιδιωτών.
Το 1921 έγιναν τα εγκαίνιά του και λειτούργησε με διευθυντή τον Θεοχαρίδη Γεώργιο . Ήταν διτάξιο μέχρι το 1935, οπότε και προήχθη σε τριτάξιο με διευθυντή τον Παπασπύρου Γεώργιο. Το 1939 προήχθη σε τετρατάξιο. Στις αρχές του 1939 κατέρρευσε η καμάρα της εισόδου και έπειτα από γνωμάτευση της Μηχανικής υπηρεσίας από διώροφο το σχολείο έγινε μονώροφο και τελικώς κρίθηκε ακατάλληλο.

Το σχολείο που λειτουργεί σήμερα χτίστηκε το 1958 σε νέο οικόπεδο που ανήκε στην κοινότητα και παραχωρήθηκε στη Σχολική Επιτροπή. Ήταν τετρατάξιο με δύο ορόφους , 4 αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο και δύο βοηθητικούς χώρους. Το 1965 έγινε προσθήκη δύο νέων αιθουσών.
Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές αλλαγές στο σχολείο μας. Xτίστηκαν τουαλέτες και βρύσες μέσα στο σχολείο. Οι ξυλόσομπες αντικαταστάθηκαν από το καλοριφέρ, λειτουργεί κυλικείο και εργαστήριο πληροφορικής από το σχολικό έτος 2001-2002. Την ίδια χρονιά προσλήφθηκε και σχολική τροχονόμος.
Το 1988 έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο Αγραπιδιών και οι μαθητές που φοιτούσαν σε αυτό ήρθαν στο σχολείο του Αετού. Από το σχολικό έτος 1999-2000 ξεκίνησαν να γράφονται στο σχολείο μας και μαθητές των άλλων γειτονικών χωριών έπειτα από κατάργηση ή συγχώνευση των Σχολείων τους. Από τότε λειτουργεί 6/θέσιο .
Σήμερα στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές από Αετό, Βαλτόνερα, Λιμνοχώρι, Αναργύρους, Πεδινό, Αγραπιδιές, Ασπρόγεια. Είναι 6/θέσιο Ολοήμερο. Έχει Τμήμα Ένταξης και Ενισχυτικής διδασκαλίας.
Αριθμός μαθητών το σχολικό έτος 2010-11: 90 μαθητές
Το σχολείο μας για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται να χτιστούν και άλλες αίθουσες όπως αίθουσα σίτισης, εκδηλώσεων, γυμναστήριο καθώς και επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς και ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσει η προσθήκη και άλλων αιθουσών.
Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2011 στις 5:47 μμ Κάτω από: Ιστορία του Σχολείου. . Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Μπορείς να πας στο τέλος και να αφήσεις σχόλιο. Το Pinging προσωρινά δεν επιτρέπεται.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου