Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πρωτολειτούργησε το 1915 όπως αναφέρεται σε σημειώσεις του Διευθυντή του τότε μεικτού 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος είχε αντλήσει τις πληροφορίες του από γέροντες της περιοχής. Στεγάζονταν στο παλαιό διδακτήριο που σώζεται και σήμερα και το οποίο λειτούργησε αρχικά ως 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και στη συνέχεια ως 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς , αφού προηγουμένως επισκευάσθηκε και έγιναν προσθήκες αιθουσών κ.ά..
Στ...ο Αρχείο του Σχολείου φυλάσσεται το παλαιότερο Μαθητολόγιο και ο παλαιότερος Γενικός Τόμος σχολικού έτους 1921-22.
Το σημερινό διδακτήριο του Σχολείου κτίστηκε το 1982 και στην συνέχεια το 1999 προστέθηκε στην αυλή του Σχολείου ένα δευτερεύον κτήριο προκάτ, για να καλύψει τις διδακτηριακές ανάγκες του σχολείου λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής.
Η υποδομή του Σχολείου μας
Το κυρίως κτήριο είναι διώροφο. Στο ισόγειο βρίσκονται το Εργαστήριο Πληροφορικής, το Εργαστήριο Φυσικής, η αίθουσα προβολών, το γραφείο της Διευθύντριας, του Υποδιευθυντή, του Συλλόγου Διδασκόντων , τουαλέτες δασκάλων και μαθητών, τρεις αποθήκες και το λεβητοστάσιο. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται έξι αίθουσες διδασκαλίας (Γ΄1, Δ΄1, Ε΄1, Ε΄2, ΣΤ1, ΣΤ΄2) , η αίθουσα σίτισης του Ολοήμερου και η μαθητική δανειστική βιβλιοθήκη.
Το δευτερεύον κτήριο (προκάτ) είναι ισόγειο. Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας (Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2,Γ΄2,Δ΄2), αίθουσα αθλητικού υλικού, το Τμήμα Ένταξης, τουαλέτες δασκάλων και μαθητών και το λεβητοστάσιο.
Στον αύλειο χώρο του Σχολείου υπάρχουν γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ και ένα μικρό θερμοκήπιο.

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου