Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016


   3ο γενικό λύκειο Λαμίας (Μουστάκειο)

Εκτυπώσιμη μορφή


Το έτος 1899 απεβίωσε ο ευεργέτης του σχολείου μας Κωνσταντίνος Μουστάκας  ο οποίος με τη διαθήκη του άφησε περιουσιακά στοιχεία με σκοπό την ίδρυση Γυμνασίου Θηλέων Λαμίας. 
Αυτό πράγματι έγινε και σε κτίρια της οδού Καποδιστρίου 27 που εκληροδότησε ο εκλιπών Κ. Μουστάκας ιδρύθηκε το Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας. Αργότερα εκποιήθηκε μέρος της της διατεθείσας περιουσίας και εκτίστη νέο διδακτήριο το οποίο αργότερα επεκτάθηκε και πήρε την σημερινή του μορφή. Όταν τα Αρρένων και Θηλέων  σχολεία μετατράπηκαν σε μεικτά το Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας μετονομάστηκε σε 3ο Γυμνάσιο Λαμίας και αργότερα διεχωρίσθη σε 3ο Γυμνάσιο και σε 3ο Λύκειο Λαμίας. Σήμερα μετά απο δικαστικές αποφάσεις τους σκοπούς του διαθέτη δια του κληροδοτήματός του υλοποιεί το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ( Μουστάκειο).

Ένας από τους σκοπούς του διαθέτη είναι τα "ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ". Πρόκειται για σημαντικά χρηματικά βραβεία που κάθε χρόνο δίνει το σχολείο μας στους άριστους μαθητές του.

Από το έτος 2001 κρίθηκε οτι το κτίριο της οδού Καποδιστρίου 27 δεν ήταν δυνατόν να στεγάσει το 3ο Γενικό Λύκειο και συγχρόνως το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας γι' αυτό τα δύο σχολεία μεταστεγάστηκαν σε νέα σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου που βρίσκονται στην περιοχή Αφανός και επί της οδού Σπ. Μουστακλή 1.

Το διδακτήριο του σχολείου είναι ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που περιλαμβάνει (φωτογραφίες χώρων) :
·         17 άνετες αίθουσες διδασκαλίας με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών
·         Άνετα γραφεία Διύθυνσης και διδασκόντων
·         2 πλήρη εργαστήρια Πληροφορικής
·         3 σύγχρονα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών
·         Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο που περιλαμβάνει περίπου 4.200 τίτλους βιβλίων
·         Πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων 400 θέσεων
·         Χώρους και όργανα αθλητικών δραστηριοτήτων (βόλεϋ, μπάσκετ, πίνγκ-πόνγκ, κ.τ.λ.)

Βρίσκεται δε σε μία ήσυχη περιοχή της πόλης (βλέπε χάρτη σχολείου), μακριά απο θορύβους και σε ένα περιβάλλον με τις καταλληλότερες συνθήκες για διδασκαλία και μάθηση.

Αγαπητέ επισκέπτη του ιστοχώρου μας

Σήμερα που η γνώση η σχετική με επιστήμες, τεχνολογία, τέχνες και κάθε άλλο θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών που καθιστούν την παγκόσμια κοινότητα μια γειτονιά που όλοι μας μπορούμε να επικοινωνούμε να ανταλλάσουμε γνώσεις και απόψεις να αντλούμε οποιαδήποτε πληροφορία μας είναι απαραίτητη.

Έχουμε την άποψη πως μια σχολική κοινότητα που έχει ως στόχο την παροχή παιδείας και εκπαίδευσης πρέπει να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτή τη διαδικασία και να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που της παρέχονται. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε  τον ιστοχώρο μας προκειμένου να συμβάλλουμε και να υπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.

·         Εκπαιδευτικούς, με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας αλλά και σε οποιονδήποτε επισκέπτη μας να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από θέματα σύγχρονων επιστημών και τεχνολογίας  και να παρέχουμε υλικό για εμβάθυνση και γνώση πέρα από τα περιεχόμενα των σχολικών βιβλίων.

·         Πολιτιστικούς με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών αξιών που είναι απαραίτητες για τη διεύρυνση και καλλιέργεια του πνευματικού κόσμου του κάθε  ανθρώπου. Ακόμα με στόχο να φέρουμε σε επαφή τον κάθε επισκέπτη μας με τα πολιτιστικά δρώμενα στο σχολείο μας αλλά και στην περιοχή μας γενικότερα.

·         Ενημερωτικούς με στόχο την πλήρη ενημέρωση των μαθητών μας και κάθε επισκέπτη μας:

o    Σε θέματα που τους αφορούν άμεσα στη σχολική τους διαδρομή: βιβλία, προγράμματα, δραστηριότητες, διαγωνισμούς,  νόμους, εξετάσεις, τράπεζα θεμάτων  κ.λ.

o    Σε θέματα ευρύτερου επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Έχουμε τη διάθεση και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε μέσω του ιστοχώρου μας να υπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο κατά το δυνατόν τρόπο τους παραπάνω στόχους μας. Στην προσπάθειά μας αυτή κάθε συνδρομή και υπόδειξη δα γίνεται ευχαρίστως δεκτή.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας, καλή περιήγηση

Λαμία 15 Απριλίου 2011

Γιάννης Αντωνόπουλος    

Διευθυντής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου