Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Διονύσιος Λιβέρης

   Ο Επτανήσιος Διονύσιος Λιβέρης ένας μαθηματικός και φιλόσοφος και προοδευτικός άνθρωπος έγραψε πολλά βιβλία σχετικά με την επιστήμη του, άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για τις φιλοσοφικές προεκτάσεις των μαθηματικώ...ν. Εργάστηκε για δεκαετίες με επιμονή και πείσμα διατηρώντας ένα μεσαίου μεγέθους φροντιστήριο κυρίως στην οδό Καποδιστρίου 27. Το 1949 για ένα διάστημα ανοίγει παράρτημα του φροντιστηρίου στην οδό Μετσόβου 11. Από το φροντιστήριο πέρασαν αξιόλογοι συνεργάτες όπως ο Γεράσιμος Λεγάτος, αργότερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο φυσικός Δ. Κασσάπης, αργότερα διευθυντής στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης, ο γεωμέτρης Γιάννης Ιωαννίδης, άλλος σημαντικός δάσκαλος, ο φιλόλογος Θ. Παπακωσταντίνου κ.ά. Το 1962 παρουσιάζεται σε διαφήμιση να συνεργάζεται με άλλους γνωστούς φροντιστές, όπως Δενδρινό και Κρέμο κάτω από τον κοινό τίτλο « Ενιαίο Φροντιστήριο Λιβέρη- Δενδρινού- Κρέμου » . Το φροντιστήριο Λιβέρη συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των δημοσιογράφων Ε. Πλαϊτάκη- Μ. Βελεσιώτη. Δείτε περισσότερα

2 σχόλια:

  1. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον δάσκαλο Λιβέρη προσωπικά, λυπάμαι όμως που δεν έπεσε στα χέρια μου "Η θεωρία της Γεωμετρικής Ασκήσεως", και ίσως άλλα παρόμοια. Το βιβλίο του αυτό ήταν ο,τι πρέπει για την προετοιμασία μου στη γεωμετρία στο Λύκειο (1964-1967). Το διαπιστώνω τώρα, τότε τα βιβλία του μου ησαν άγνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Λιβέρη τον είχα δάσκαλο στο φροντιστήριο (Καποδιστρίου 27). Εξαιρετικός δάσκαλος και ευγενέστατος άνθρωπος. Θυμάμαι ότι μιλούσε πάντοτε στον πληθυντικό στους μαθητές που τότε ήταν μεταξύ 16 και 18 ετών. Ακόμη πιο έντονα θυμάμαι τον Κρέμο, τον πλέον ικανό δάσκαλο φυσικής και χημείας, που με τις μεθόδους του είχε κάνει τις ασκήσεις παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή